O companie din SUA va investi 300 milioane de dolari in Romania

Joi, 25 Februarie 2010, ora 19:00
2402 citiri
O companie din SUA va investi 300 milioane de dolari in Romania
Foto: Arhiva

O companie americana va investi in "viitorul apropiat" in Romania aproximativ 300 milioane dolari, in sectorul echipamentului industrial.

Anuntul a fost facut de ambasadorul SUA, Mark H. Gitenstein (foto), in cadrul unei intalniri cu ministrul Economiei, Adriean Videanu, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, citat de Mediafax.

"In cadrul discutiilor, au fost analizate stadiul relatiilor economice bilaterale si domeniile de interes pentru cresterea investitiilor SUA in Romania. Ambasadorul american a precizat ca interesul companiilor americane pentru piata romaneasca se mentine constant, in viitorul apropiat o noua companie americana urmand sa investeasca circa 300 milioane de dolari in Romania, in domeniul echipamentului industrial", se arata in comunicatul citat.

Contactat de Mediafax, Adriean Videanu a afirmat, fara a da detalii suplimentare, ca, pe langa compania la care facea referire Gitenstein, sunt mai multe firme americane care vor sa investeasca in Romania, inclusiv in productia de energie.

In cadrul respectivei intalniri, Adriean Videanu i-a prezentat, printre altele, ambasadorului american proiectul de restructurare a sectorului energetic din Romania, prin crearea societatilor Hidroenergetica si Electra.

In luna ianuarie, grupul american General Electric a incheiat cu Nuclearelectrica un contract pe opt ani prin care va furniza servicii de mentenanta pentru reactoarele nucleare 1 si 2 ale centralei de la Cernavoda. Acordul are o valoare de pana la 146 milioane dolari.

Pe de alta parte, delegatie formata din reprezentanti ai mai multor companii americane s-a aflat, in luna septembrie a anului trecut in Romania, in cautare de oportunitati de participare la construirea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, precum si a constructiei in viitor a unei noi centrale nucleare.

Printre companiile americane s-au numarat AMEC, Autodesk, Babcock and Wilcox, CH2M Hill, Froehling and Robertson, Hill International, Honeywell, Mathey Dearman, NuScale Power, Trax International si Westinghouse, mai informeaza Mediafax.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#investitii SUA Romania, #companie americana investitii Romania, #General Electric Romania , #stiri economice