Obama vrea sa inghete cheltuielile bugetare

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 19:22
1675 citiri
Obama vrea sa inghete cheltuielile bugetare
Foto: Daylife

Presedintele american Barack Obama va propune inghetarea cheltuielilor bugetare pe o perioada de trei ani, sperand sa economiseasca astfel 250 de miliarde de dolari, pana in 2020.

Proiectul face parte din bugetul administratiei Obama pe anul 2011, care va fi prezentat pe 1 februarie, relateaza Reuters.

De altfel, aceasta este doar una dintre masurile menite a reduce cheltuielile SUA, Obama fiind criticat pentru dificitul bugetar record.

Totusi, multi economisti nu cred ca inghetarea cheltuielilor ar avea impactul scontat. "Ne indoim ca va fi un efect vizibil, avand in vedere estimarile pentru deficitul bugetar. Ar fi nevoie de reduceri de cheltuieli si majorarea taxelor, nu de inghetarea cheltuielilor", a spus Michael Katz, economist la Forecast.

Pentru a fi aprobata inghetarea cheltuielilor, Obama trebuie sa obtina sprijinul Congresului. Aceasta masura ar exclude Departamentul de Aparare, veteranii, Internele si cheltuielile legate de afaceri internationale.

Prin aceasta masura, deficitul va fi redus cu 10 - 15 miliarde de dolari, in anul fiscal 2011, si va ajunge la 250 de miliarde de dolari, pana in 2020.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#inghetare cheltuieli bugetare SUA, #Barack Obama buget 2011 , #stiri economice