Pastele majoreaza vanzarile de vin cu pana la 75%

Luni, 21 Aprilie 2008, ora 17:09
1942 citiri
Pastele majoreaza vanzarile de vin cu pana la 75%

Vinul care va fi pus pe masa de Sarbatorile Pascale va creste vanzarile producatorilor cu pana la 75% fata de o luna normala, apreciaza reprezentanti ai pietei, informeaza NewsIn.

Brand managerul Murfatlar, Daniel Negrescu, a declarat ca intr-o luna normala compania vinde 1,4 milioane sticle de vin de 0.75 litri si 600.000 litri de vin la alte capacitati, dar de Paste vanzarile cresc cu circa 20-25%.

"Pastele reprezinta un varf de consum care vinde cu circa 20-25% mai mult decat o luna normala. Murfatlar vinde in medie intre 1,4 milioane sticle de vin de 0.75 litri si 600.000 litri de vin la alte capacitati. In 2007, de Paste (martie si aprilie) am vandut peste 2,5 milioane sticle de vin de 0.75 litri. in luna aprilie 2008, Murfatlar va vinde aproximativ doua milioane litri de vin. Prognozam o crestere de peste 35% fata de Pastele din 2007", a declarat brand managerul Murfatlar, Daniel Negrescu.

Acesta sustine ca marea majoritate a produselor inregistreaza cresteri cu ocazia Sarbatorilor Pascale, iar in 2007 cele mai cautate marci au fost Trei Hectare, Zestrea, Pinot Noir innobilat cu Merlot, Zestrea Muscat Ottonel si Lacrima lui Ovidiu.

"Vinurile rosii au o crestere mai mare, ele fiind caracterizate de o sezonalitate accentuata. Pastele reprezinta un moment important de consum pentru piata vinului insa perioada de toamna - iarna este cea care arata evolutia pietei din anul respectiv", a mentionat Negrescu.

Potrivit acestuia, consumul este sutinut si de campaniile de promovare, in prezent, in acest proces aflandu-se brandurile Lacrima lui Ovidiu, Zestrea Murfatlar, Muscat Ottonel si Babanu.

"Intr-o luna normala, Cotnari vinde in medie 870.000 - 900.000 de sticle de vin, iar de Paste ne asteptam sa vindem 1,6 milioane de sticle. Vinul rosu creste vanzarile in general cu aceasta ocazie dar si vinul alb le creste foarte bine. Cotnari nu are deocamdata vin alb, dar in doi-trei ani o sa venim cu o noua strategie. Anul trecut, de Paste, a mers foarte bine Grasa de Cotnari, Tamaioasa si surpriza a fost Francusa de Cotnari. Acest vin este unul sec, cu o aciditate ridicata si pentru noi a fost surpriza ca s-a vandut atat de bine", a declarat directorul Cotnari Razvan Serghiuta.

Potrivit acestuia, anul trecut de Paste, Cotnari a vandut in jur de 1,1 milioane de sticle de vin, iar media lunara era de 730.000 - 750.000 de sticle de vin, de 0,75 litri.

In ceea ce priveste vanzarile de Paste ale producatorului Cramele Recas, acestea vor creste cu circa 4%-12% fata de o luna normala.

Potrivit directorului general al Cramele Recas Group, Rares Marinescu, procentul de crestere este influentat si de perioadele in care au loc Sarbatorile Pascale ortodoxe si catolice.

"Vindem in medie intre 250.000 sticle pe luna. Exista o crestere a vanzarilor in perioada Pastelui si una semnificativa in perioada septembrie - decembrie. Anul trecut am vandut 270.000 sticle in perioada Pastelui. Trebuie tinut cont ca anul trecut sarbatorile pascale au fost foarte apropiate atat pentru ortodocsi cat si pentru catolici. Anul acesta vom vinde probabil la fel ca in 2007, adica intre 260.000 - 280.000 de sticle. Pentru noi aceasta reprezinta o crestere, tinand cont ca in 2008, Pastele Catolic a fost in 21 Martie, si o mare parte din vanzarile noastre s-au facut deja acum o luna in Banat si Transilvania, zone in care o mare parte din populatie este catolica", a declarat Rares Marinescu.

Potrivit acestuia anul trecut, de Paste, s-au vandut bine vinurile rosii, in special cele seci si demiseci, Schwaben Wine si V - Legend of Transilvania.

Directorul general al Cramele Recas Group estimeaza ca in acest an vinurile demidulci si dulci vor inregistra cresteri, cum ar fi cele din Gama Castle Rock - Recas.

Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Românii se pregătesc pentru vacanța de 1 Mai și de Paște. Hotelierii de pe litoral, de la Vama Veche, se laudă că rezervările s-au epuizat deja. Distracția va începe din 26 aprilie,...
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#paste, #vin, #vanzari, #crescute , #stiri economice