Piata chiriilor din Capitala: unde poti sa stai mai ieftin?

Miercuri, 14 Mai 2008, ora 21:15
6142 citiri
Piata chiriilor din Capitala: unde poti sa stai mai ieftin?

In Capitala nu mai gasesti sa inchiriezi o garsoniera cu mai putin de 300-350 euro pe luna. Cei care intentioneaza sa se inhame la asa ceva trebuie sa stie ca de obicei proprietarii solicita chiria in avans pe minim 3-4 luni, dar si o garantie, din care la sfarsitul perioadei de inchiriere se retin sumele necesare eventualelor reparatii.

In schimb, cat priveste confortul, majoritatea apartamentelor scoase la inchiriat in Bucuresti sunt dotate cu gresie, faianta, termopan, sunt mobilate si utilate, unii dintre proprietari asigurand si acces la internet, sau aer conditionat.

Cele mai mici chirii sunt in cartiere precum Rahova, Berceni, Dristor. Astfel, o garsoniera in Dristor se inchiriaza cu 330 euro, daca este mobilata si utilata. In zona 1 Mai, chiria urca la 400 euro pe luna pentru o garsoniera mobilata, cu acces la internet, iar la Piata Alba Iulia chiria lunara ajunge la 500 euro, pentru o garsoniera de 42 mp, utilata si mobilata.

Alti proprietari prefera sa inchirieze garsonierele in regim hotelier, cu preturi de 30-50 euro pe zi, daca sunt in zone precum 1 Mai, Tineretului, Sala Palatului, si de 95-125 lei pe zi in zone centrale precum Piata Romana, Magheru. In schimb, exista si proprietari care prefera sa inchirieze pe un an intreg, pentru care cer 4.700 euro, pentru o garsoniera intr-o zona considerata buna a Capitalei.

Cat priveste apartamentele cu doua camere, aici chiriile in Bucuresti pleaca in general de la 450 euro, in zone marginase, putand ajunge la 2.000-2.500 euro pe luna, in cartiere centrale. De exemplu, cine este interesat de un apartament de doua camere mai ieftin, poate opta pentru cartierul Rahova, unde chiria este de 350 euro.

In schimb, langa hotelul Marriott, chiria pentru un apartament recent renovat, de doua camere, ajunge la 1.700 euro pe luna. In schimb, in Berceni puteti gasi un apartament de doua camere pentru numai 400 euro pe luna, proprietarul solicitand un avans doar pentru o singura luna.

Cei interesati sa inchirieze un apartament cu doua camere in zona Arcului de Triumf trebuie sa scoata din buzunare intre 700 si 800 euro pe luna. In cartierul Aviatiei chiriile lunare pentru doua camere variaza intre 550 si 1.200 euro.

Pentru trei camere nivelul chiriilor urca pana la 2.500 euro pe luna, pentru un apartament de 100 mp, intr-un imobil nou, beneficiind si de loc de parcare.

In cartierul Drumul Taberei, un apartament de 3 camere se inchiriaza in general cu 550-600 euro pe luna, iar in zona Unirii, cu 1.000 euro. Cel mai greu se inchiriza apartamentele de patru camere. Preturile nu sunt cu mult mai mari ca pentru cele de 3 camere, plecand tot de la 600 euro pe luna, dar putand urca pana la 4.700 euro pe luna, pentru locuintele situate in zone centrale.

Vlad Voiculescu

Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#chirii, #ieftine, #Bucuresti , #stiri economice