PIB-ul Romaniei a scazut cu 8,7 procente

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 12:20
1397 citiri
PIB-ul Romaniei a scazut cu 8,7 procente
Foto: Arhiva

Produsul intern brut al Romaniei a scazut cu 8,7 procente in trimestrul al doilea din acest an, comparativ cu aceeasi perioada din 2008, pe fondul reducerii volumului de activitate in constructii, comert sau agricultura.

Astfel, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS), domeniul constructiilor a scazut cu 14,2 procente, comertul, repararea automobilelor si articolelor casnice, hotelurile si restaurantele, transporturile si comunicatiile au scazut fiecare cu 11,4 procente.

De asemenea, productia din agricultura, silvicultura si piscicultura s-a diminuat cu 9,1 procente, industria cu 7,3%, iar activitatile financiare, imobiliare, inchirierile si serviciile au scazut cu 7,4%.

Potrivit INS, in trimestrul al doilea, cererea interna a scazut cu 15,6 procente, comparativ au acelasi trimestru din 2008, in special din cauza reducerii cu 12% a consumului final total si cu 25,6% a formarii brute de capital fix.

Pentru primul semestru, INS estimeaza un produs intern brut de 206,46 de miliarde de lei, in scadere cu 7,6 procente fata de semestrul intai din 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#produs intern brut Romania, #scadere PIB Romania, #Institutul National Statistica , #stiri economice
Comentarii
U
UIte Marea, Uite Farul
rank 1
PIB-ul este un indicator macroeconomic cantitativ depasit, pe care politicienii il folosesc de obicei pentru masluirea esecului economic si transformarea acestuia in victorie propagandistica