Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Politia creditelor verifica toata familia pentru un imprumut

Marti, 10 Iunie 2008, ora 10:24
2534 citiri
Politia creditelor verifica toata familia pentru un imprumut

Chiar daca nu aveti o datorie notata la Biroul de Credit si nici nu sunteti consemnat la Centrala Riscurilor Bancare, puteti avea surpriza ca solicitarea de a fi creditat de o banca sa fie respinsa.

Acest lucru este posibil pentru ca institutiile bancare verifica nu numai solicitantul creditului, ci si sotul sau sotia.

In cazul in care se descopera ca partenerul de viata are ghinionul sa lucreze la o companie care figureaza pe lista neagra de angajatori a Centralei Riscurilor Bancare, cererea de credit este respinsa, relateaza "Gandul".

Mai mult, solicitantul risca sa fie inclus de respectiva banca pe lista neagra sau pe listele interne de evidenta a cazurilor de frauda. Aceste masuri de precautie au fost luate dupa ce s-au consemnat cazuri in care unul din soti s-a imprumutat si a disparut cu banii fara stirea celuilalt.

Acelasi lucru il pateste si in cazul in care codebitorul are un angajator cu probleme. Daca angajatorul codebitorului apare pe lista de incidente de plata cu mentiunea "se recomanda trimiterea dosarului catre echipa care trateaza fraudele, pentru investigatii", se trimite o copie a dosarului de cerere de credit catre departamentele care se ocupa de vanzari si de verificare a creditelor ale respectivei banci.

Dosarul va ramane in stand-by pana la primirea rezolutiei din partea departamentului de fraude.

Pentru a lua un imprumut este obligatoriu in cazul unora dintre banci ca familia, adica solicitantul plus sotul sau sotia, sa aiba cel putin un post telefonic, fie fix, aferent domiciliului, fie mobil. Se iau in considerare si numerele de telefon mobil cu cartela preplatita.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#credit, #solicitant, #familie, #angajatori, #Biroul de Credit , #stiri economice