Portretul romanului cu restante la banca

Joi, 22 Mai 2008, ora 15:20
2612 citiri
Portretul romanului cu restante la banca

Barbat, in varsta de 35 de ani, nascut in luna iulie, in zodia Leu, locuieste in Bucuresti si are un credit de nevoi personale - acesta este portretul robot al restantierului la plata creditelor, conform datelor Coface Romania cu privire la caracteristicile debitorului din acest an.

Numarul mediu de zile dupa care acesta isi plateste restantele urca pana la 90, in timp ce valoarea debitului pe care bancile trebuie sa-l recupereze de la el este de 820 de euro.

Cei mai multi rau-platnici figureaza cu restante la un singur credit, 64% dintre sumele neplatite la timp reprezentand ratele pentru creditele de nevoi personale, in timp ce datoriile acumulate pe cardurile de credit se apropie de 9%, de aproape doua ori mai mult decat in 2007.

Portretul-robot al femeii rau-platnice nu se indeparteaza foarte mult de cel general, singurele diferente notabile inregistrandu-se in dreptul varstei, al sumei restante, dar si al zodiei, noteaza Gandul.

Aceasta datoreaza in medie 680 de euro, are 41 de ani si este nascuta in prima parte a lunii aprilie, sub zodia Berbecului. Explicatia pentru valoarea mult mai mica a restantelor este pusa pe seama veniturilor salariale mai scazute, ceea ce nu le permite femeilor sa acceseze credite a caror valoare sa fie apropiata cu cele contractate de barbati.

In plus, cel de-al doilea credit al familiei este facut pe numele femeii, astfel explicandu-se si varsta mai inaintata a debitoarei.

Potrivit statisticilor, aproximativ 78% din volumul total al sumelor datorate sunt in lei, deci mai bine de 9 din 10 rau-platnici au contractat un credit in moneda nationala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#leu, #bucurestean, #credite, #portretul restantierului, #banci rau platnici , #stiri economice