Pretul petrolului scade la 87 dolari/baril

Miercuri, 06 Februarie 2008, ora 21:44
1118 citiri
Pretul petrolului scade la 87 dolari/baril

Pretul petrolului a scazut pana la 87 dolari/baril miercuri, in urma unei cresteri peste asteptari a rezervelor americane de titei si pe fondul temerilor crescande legate de o recesiune economica in Statele Unite, relateaza Reuters.

Petrolul nerafinat din Statele Unite, cu livrare in luna martie, s-a ieftinit cu 1,31 dolari pana la 87,10 dolari/baril, adaugandu-se scaderii de aproape 2% a pretului din sedinta anterioara de tranzactionare.

Pretul petrolului Brent, tranzactionat pe piata londoneza, a coborat cu 85 centi, la 87,97 dolari/baril.

Stocurile de petrol din Statele Unite au crescut cu 7 milioane de barili saptamana trecuta, depasind previziunile analistilor de 2,6 milioane barili, a anuntat Administratia pentru Informatii Energetice (EIA).

Stocurile de benzina au urcat cu 3,6 milioane barili, pana la cel mai inalt nivel inregistrat din 1994, in timp ce stocurile de produse rafinate au crescut cu 100,000 barili, a precizat EIA.

Temerile ca Statele Unite ar putea intra intr-o recesiune economica, dupa prabusirea pietei imobiliare si criza creditelor care a urmat, au moderat estimarile cu privire la cresterea cererii globale de energie, tragand in jos pretul petrolului de la nivelul record atins la inceputul lunii ianuarie, de peste 100 dolari/baril.

Previziunile meteorologice pentru urmatoarele sase pana la zece zile indica temperaturi normale sau usor peste normal in nord-estul SUA, ceea ce impiedica noi scumpiri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#pret, #petrol, #SUA, #stoc , #stiri economice