Ziare.com

Previziuni economice sumbre: SUA foarte aproape de a pierde locul 1 in lume

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 07:55

   

Previziuni economice sumbre: SUA foarte aproape de a pierde locul 1 in lume
Economia SUA este cea mai mare economie din lume. Cu toate acestea, nu a fost intotdeauna cea mai mare si e putin probabil sa ramana cea mai mare economie peste catva timp.

Un grafic prezentat de expertul Jim Reid prin intermediul Deutsche Bank explica situatia economiei SUA comparativ cu economia imperiilor moderne, potrivit Business Insider.

"Imperiul grec, roman sau cel britanic au cazut de pe pozitia lor de dominare globala absoluta, iar SUA nu fac exceptie. Dominatia economica globala a Americii a inceput sa scada din anul 1998, cu mult inainte de criza financiara globala. China va inchide cercul si se va reintoarce la pozitia de frunte in economia globala, pozitie pe care a mai detinut-o si inainte de revolutia industriala", scrie Reid.

Privind graficul, este destul de clar ca este doar o chestiune de timp pana cand SUA vor deveni numarul 2 in economia mondiala.

"Pe baza tendintelor actuale, economia Chinei va depasi America in ceea ce priveste achizitionarea de energie in urmatorii cativa ani", a continuat Reid.

"Statele Unite nu mai sunt acum singura superputere economica a lumii, cota sa din productia mondiala (pe baza paritatii puterii de cumparare - PPC), a scazut sub nivelul de 20% pe care il consideram ca un reper util pentru o superputere economica dominanta. In termeni economici ne putem exprima ca avem deja o economie mondiala bi-polara; SUA si China controleaza in prezent peste o treime din productia mondiala (pe baza paritatii puterii de cumparare - PPC) ".

In finalul expunerii sale, Reid a utilizat un citat atribuit marelui lider politic si militar francez Napoleon Bonaparte: "Lasati China sa doarma pentru ca, atunci cand se va trezi, va zgudui lumea".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3261 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa stie Ponta ceva?

Prea face plecaciuni PCC si lui Putin,dar sa nu uitam ca SUA are aliat si U.E.+NATO....../
China ce are BRIC ?cam slabut fata de restul.
PS.China nu are capacitatea de a fi independenta energetic si alimentar si aici este o problema.

 

China este viitorul !! Nu stiu daca "din pacate" sau "din fericire"!

Dar este o realitate ca dezvoltarea Chinei a fost EXTRAORDINARA iar cei care minimalizeaza forta ei sunt... neinformati. Ponta se vede ca stie !! De fapt si basistii ar sti daca ar avea norocul sa ajunga cateva zile in Shanghai ! Sa facem o cheta sa-i trimitem ??

 

@Marin 2134

China-(parere personala)este infractorul economic nr.1 din lume,ce vrei sa falsifici???? Mariane au falsificat inclusiv oua(da oua sintetice) ,ei se dezvolta pe furt (Nike-Neke.Puma-Puuma.Samsumg-Semsung,Kappa-Kapa.....)cat crezi ca va dura?
Un embargo privind importurile de chizenarii o duce pe China In colaps,pana acum consumatori deja si-au schimbat mentalitatea,cand zici chinazarie=lucru ieftin,prost,fara garantie......

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor