Primele de Craciun si de Pasti scapa de impozitare

Miercuri, 20 Februarie 2008, ora 18:42
2482 citiri
Primele de Craciun si de Pasti scapa de impozitare

Cadourile de Pasti si de Craciun pentru copiii angajatilor precum si cadourile pentru acestia sunt scutite de impozitare, a anuntat miercuri ministrul Muncii, Paul Pacuraru, intr-o conferinta de presa.

In plus, vor fi scutite de impozitare si contravalarea chiriei sau a unei parti din aceasta si utilitatile suportate de catre angajator, cazare, hrana, imbracaminte, personal pentru munci casnice, precum si alte bunuri sau servicii oferite gratuit sau la un pret mai mic decat pretul pietei.

Noul cadru legal pentru definirea notiunii de "venit salarial" a fost necesar dupa ce angajatorii s-au trezit prinsi pana peste urechi in dispozitiile prezente in Codul Fiscal, care nu ofereau un cadru eficient pentru plata impozitelor datorate statului, a explicat Pacuraru.

Astfel, extinderea bazei de impozitare la anumite categorii de venituri si ordinul ministerial nr.92/2008, care detaliaza atat veniturile brute realizate in bani cat si cele in natura, nu sunt decat o "reeditare" a prevederilor deja existente in Codul Fiscal.

Pe de alta parte, ministrul Pacuraru a reiterat faptul ca in cazul in care angajatul primeste masina de serviciu, casa, telefon - toate in pachetul de serviciu, atunci ele nu se impoziteaza. Singurul caz in care se vor plati taxe pentru ele este atunci cand angajatorul le da cu caracter personal.

Ministerul Muncii vrea sa elimine printr-un alt ordin, emis joi, prevederile discutabile din punct de vedere al interpretarii cuprinse in Ordinul ministerial emis in 8 februarie 2008 referitor la taxele pe venit.

Angajatorii vor plati 19,5% din valoarea veniturilor suplimentare oferite angajatilor, iar acestia din urma vor plati 9,5%.

Baza de calcul a fost extinsa si anul trecut, cand a fost eliminat plafonul de cinci salarii medii brute pe economie pentru calculul contributiei la asigurari sociale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Pacuraru, #impozite, #prime, #venit, #salarial , #stiri economice