Primele SUV-uri frantuzesti vin si in Romania

Duminica, 06 Aprilie 2008, ora 21:10
3429 citiri
Primele SUV-uri frantuzesti vin si in Romania

Producatorii francezi de automobile s-au hotarat sa ia cu asalt segmentul crossover si Sport Utility Vehicle (SUV). Si asta pentru ca acest sector din piata auto cunoaste anual unul dintre cele mai mari ritmuri de crestere.

Numai in Romania s-au vandut peste 12.000 de unitati anul trecut, cu 80% peste nivelul din 2006, informeaza Cotidianul, in editia sa online. Singura problema majora a francezilor o constituie insa intrarea relativ tarzie pe acest segment, unde vor avea de infruntat concurenti cu istorie in clasa SUV.

Tocmai pentru a beneficia de experienta unui producator cu renume in off-road, concernul francez PSA, format din marcile Peugeot si Citroen, a decis sa construiasca cele doua SUV-uri impreuna cu producatorul japonez Mitsubishi. Asadar, modelele Peugeot 4007 si Citroen C-Crosser impart platforma cu Mitsubishi Outlander.

Primele vehicule SUV ale grupului PSA au fost lansate in Europa in cel de-al treilea trimestru al anului 2007 si vor fi comercializate in Romania incepand cu luna mai. Toate cele trei modele sunt produse in prezent la uzina japoneza Mizushima, detinuta de Mitsubishi Motors Corporation.

Cei trei producatori s-au inteles sa transfere productia noilor SUV-uri in Europa. Astfel, incepand cu ianuarie 2009, aceste autovehicule vor fi fabricate la uzina olandeza Ned Car, detinuta integral de Mitsubishi.

Aceasta mutare va permite scaderea pretului pentru cele trei SUV-uri, avand in vedere taxele vamale cu Uniunea Europeana, de 10%, care se aplica masinilor care nu sunt produse in spatiul comunitar. In plus, transferarea productiei in Europa va conduce la scurtarea termenelor de livrare, care ajung pina la maximum 60 de zile de la data fabricarii masinii.

Peugeot si Citroen propun doua SUV-uri care pot fi echipate cu transmisie fata sau integrala, cu selector de mod, si care pot transporta pana la sapte pasageri. Randul al doilea de scaune poate fi rabatat electric, facand loc, in spatiul destinat portbagajului, altor doua locuri, unde pot sta copiii.

Ambele modele ale PSA vor fi propulsate, in prima faza, de un motor diesel HDi, cu filtru de particule. Motorul a fost conceput de francezi la uzina Tremery din Franta si va fi disponibil ulterior si pe Mitsubishi Outlander. In prezent, dieselul folosit pe Outlander, cel de 2 litri de 150 de cai-putere si 310 Newton-metri, este de provenienta Volkswagen.

Motorul conceput de francezi are o capacitate cilindrica de 2.179 centimetri cubi si dezvolta 156 de cai-putere de la 4.000 de rotatii pe minut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#SUV, #masina, #Romania , #stiri economice