Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Producatorii agricoli ar putea bloca activitatea supermarketurilor

Marti, 19 Februarie 2008, ora 16:16
1177 citiri
Producatorii agricoli ar putea bloca activitatea supermarketurilor

Presedintele Federatiei Agrostar, Stefan Niculae, a anuntat ca producatorii agricoli ameninta ca vor bloca activitatea supermarketurilor din cauza embargoului impus produselor romanesti de marile retele de retail, transmite Money Channel.

Acesta a adaugat ca agricultorii sunt decisi sa blocheze aprovizionarea marilor magazine, pentru a le detemina sa cumpere produse din Romania.

Producatorii agricoli sunt nemultumiti de faptul ca retele de supermarketuri, care au monopolizat consumul in marile orase, se aprovizioneaza in proportie de peste 80% cu produse din import. Ele pun astfel o piatra de temelie la falimentul industriei alimentare din Romania, sustin acestia.

Stefan Niculae a declarat ca accesul producatorilor romani in marile magazine este blocat de taxele excesive, ce pot ajunge la zeci de mii de euro.

"Este o mare problema, este o concurenta neloiala, o taxare excesiva a produselor noastre si o politica clara de monopol in sprijinul importurilor masive de produse agroalimentare", a declarat presedintele Agrostar.

Producatorii agricoli sunt decisi, ca in urmatoarea perioada, sa declanseze ample proteste, ce vor culmina cu blocarea aprovizionarii supermarketurilor.

"Blocam caile de acces si le debarcam marfa din masinile care le aprovizioneaza. E o forma de protest, nu? Sau intram in aceste supermarketuri, mergem 5 000 de membrii din sindicat, cumparam produsele si le dam foc", a mai spus Niculae.

La protestul producatorilor vor participa si membrii sindicatelor din industria alimentara, a anuntat liderul sindical Dragos Frumosu.

"Putem sa facem o actiune in ideea de a bloca intrarile magazinelor, dar in acelasi timp putem sa ne pregatim cu niste fluturasi pe care sa ii dam cumparatorilor in supermarketuri, spunandu-le ca nu e bine sa cumpere de la aceste supermarketuri. Pretul este foarte ridicat pe munca unor oameni cu venituri foarte mici si astfel sa ii determinam sa nu mai faca cumparaturi din aceste supermarketuri", a spus Frumosu.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#blocare, #supermarket, #import , #stiri economice
Comentarii