Programul "Rabla" pentru masini second hand

Luni, 22 Martie 2010, ora 11:06
8372 citiri
Programul "Rabla" pentru masini second hand

TiriacAutoRulate, divizia de retail cu masini la mana a doua a Tiriac Holdings, este primul dealer de automobile second-hand care permite achizitia unei masini folosind voucherele eliberate prin programul "Rabla".

Pentru masinile second hand, dealerul auto second-hand ofera un discount de doar 2.100 de lei, fata de valoarea nominala de 3.800 de lei.

"Campania TiriacAutoRulate este un produs nou pentru clientii care desi au o masina care se poate incadra in programul "Rabla", nu au posibilitatea sa-si achizitioneze o masina noua, ci una rulata, dar dintr-o sursa sigura", a spus Cristina Munteanu, directorul de comunicare al Tiriac Holdings, pentru Ziarul Financiar.

Compania nu a precizat insa ce va face compania cu voucherele cedate de clienti, acestia neavand posibilitatea de a le deconta la Ministerul Mediului. Cel mai probabil, tichetele vor ajunge la dealerii de masini noi din cadrul TiriacAuto, respectiv companii care comercializeaza marcile Ford, Hyundai, Mitsubishi sau Mercedes-Benz.

Masinile comercializate de TiriacAutoRulate au o vechime medie de trei-patru ani si respecta in mare parte normele de poluare Euro 4, la fel ca si cele noi.

Scopul programului "Rabla" nu este de ajuta piata automobilelor noi, ci de a elimina de pe strazi masinile care polueaza si pun in pericol siguranta rutiera, iar vanzarea de masini second-hand cu o vechime de cativa ani nu ar contrazice scopului programului, care scoate din uz masinile de peste 10 ani.

In prima luna a programului "Rabla" s-au vandut peste 4.000 de masini noi utilizandu-se 11.400 de vouchere, potrivit declaratiilor lui Laszlo Borbely, ministrul Mediului.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#program rabla, #masini second hand , #stiri economice