Ziare.com

Programul "Rabla" pentru masini second hand

Luni, 22 Martie 2010, ora 11:06

   

Programul "Rabla" pentru masini second hand
TiriacAutoRulate, divizia de retail cu masini la mana a doua a Tiriac Holdings, este primul dealer de automobile second-hand care permite achizitia unei masini folosind voucherele eliberate prin programul "Rabla".

Pentru masinile second hand, dealerul auto second-hand ofera un discount de doar 2.100 de lei, fata de valoarea nominala de 3.800 de lei.

"Campania TiriacAutoRulate este un produs nou pentru clientii care desi au o masina care se poate incadra in programul "Rabla", nu au posibilitatea sa-si achizitioneze o masina noua, ci una rulata, dar dintr-o sursa sigura", a spus Cristina Munteanu, directorul de comunicare al Tiriac Holdings, pentru Ziarul Financiar.

Compania nu a precizat insa ce va face compania cu voucherele cedate de clienti, acestia neavand posibilitatea de a le deconta la Ministerul Mediului. Cel mai probabil, tichetele vor ajunge la dealerii de masini noi din cadrul TiriacAuto, respectiv companii care comercializeaza marcile Ford, Hyundai, Mitsubishi sau Mercedes-Benz.

Masinile comercializate de TiriacAutoRulate au o vechime medie de trei-patru ani si respecta in mare parte normele de poluare Euro 4, la fel ca si cele noi.

Scopul programului "Rabla" nu este de ajuta piata automobilelor noi, ci de a elimina de pe strazi masinile care polueaza si pun in pericol siguranta rutiera, iar vanzarea de masini second-hand cu o vechime de cativa ani nu ar contrazice scopului programului, care scoate din uz masinile de peste 10 ani.

In prima luna a programului "Rabla" s-au vandut peste 4.000 de masini noi utilizandu-se 11.400 de vouchere, potrivit declaratiilor lui Laszlo Borbely, ministrul Mediului.

Citeste mai multe despre program rabla masini second hand
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4968 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor