Ziare.com

Programul Rabla reincepe, cu o prima de casare mai mare

Joi, 01 Ianuarie 2009, ora 12:36

   

Programul Rabla reincepe, cu o prima de casare mai mare
O noua editie a programului "Rabla" va incepe, de la 1 ianuarie 2009, iar prima de casare este 3.800 de lei fata de 3.000 de lei cat era in 2008.

Potrivit ordonantei de urgenta privind reluarea programului de innoire a parcului auto, proprietarii masinilor cu o vechime mai mare de zece ani, aflate in stare de functionare, pot depune o cerere pentru scoaterea din circulatie a acestora si contractarea unui autoturism nou.

Prin reluarea Programului Rabla se asteapta ca 60.000 de autoturisme vechi cu grad mare de poluare sa fie inlocuite cu unele noi in 2009.

Pentru a impulsiona vanzarile de masini noi, executivul a decis si majorarea primei de casare de la 3.000 lei la 3.800 lei. Prima de casare poate fi obtinuta o singura data si va fi scazuta din valoarea de achizitie a unui autoturism nou de la una dintre firmele acreditate. Programul va fi aplicat, in limita a 228 milioane lei, pana pe 11 decembrie 2009.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Vechiul program "Rabla" permitea scoaterea din uz doar a masinilor cu vechime mai mare de 12 ani. Potrivit actului normativ, in 2009, nu vor fi scoase din uz camioane prin programul "Rabla", in pofida asteptarilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), care a propus Ministerului Mediului si inlocuirea de autovehicule grele prin programul de innoire a parcului auto.

Citeste mai multe despre programul Rabla 2009 prima casare Rabla
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2675 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ba astia de "governati"!

Dac eu am o rabla ssi voi ma ajutatti sa scap de ea ,de ce ma "fratilor' ma obligati voi sa iau a ALTA RABLA NOUA si sa blochez traficul .
Nu sunt destui care INCURCA circulatia pe "gaurile asfaltate " ale potecilor din Romania ?
Dati-ne banii IN MINA si cu asta ...basta >
Poate va vine mintea la cap : romanii mai vor si altceva inafara de masini ,v-ati gandit la astaaaaaaaaaa?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor