Reducerile de taxe si stimularea investitiilor, principalele solutii anti-criza

Joi, 12 Martie 2009, ora 20:02
1626 citiri
Reducerile de taxe si stimularea investitiilor, principalele solutii anti-criza
Foto: Deloitte

Pachetele stimulative, masuri ad-hoc sau accelerarea procesului de implementare a unor masuri planificate anterior, dar si reducerile de taxe se numara printre principalele solutii anti-criza recomandate la nivel mondial.

Compania de consultanta financiara Deloitte a pus cap la cap toate aceste masuri, realizand un catalog al solutiilor fiscale utilizate in intreaga lume, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Iata cateva exemple oferite de Deloitte:

- Bulgaria introdus scutirea de impozit pe o perioada de cinci ani pentru investitii in regiuni defavorizate si reduceri sau scutiri de impozite pe venit pentru familiile tinere care platesc dobanzi la credite imobiliare.

- In Cehia, rata de impozit pe profit a fost redusa de la 21% la 20%, iar rata contributiilor sociale de sanatate pentru angajati si angajatori a fost redusa.

- In Ungaria au fost propuse o serie de masuri fiscale ce vizeaza impozitarea consumului, nu a venitului.

- Marea Britanie a redus cota de TVA pentru o perioada de un an de la 17,5% la 15% si a permis amanarea platii impozitelor pentru societatile care au fost afectate de criza.

- Atat Olanda, cat si Spania, au introdus masuri stimulative referitoare la metode de amortizare accelerata pentru investitiile efectuate in 2009.

- Guvernul belgian a redus cota TVA pentru constructiile de locuinte noi, de la 21 de procente la sase procente.

- In Franta si Germania au fost luate masuri pentru sprijinirea IMM-urilor. Astfel, de la 1 ianuarie, firmele franceze de acest gen pot lua in calcul si pierderile suferite de subsidiarele din strainatate in determinarea taxelor pe venit. Pe de alta parte, Germania a ridicat pragul indicatorilor economici sub care o firma poate intra in categoria IMM.

Vezi mai jos catalogul Deloitte "Solutii fiscale pentru criza economica globala".

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#solutii anti criza, #studiu Deloitte, #reducere taxe, #stimularea economiei globale , #stiri economice