Registrul Auto, sufocat de masini furate din UE

Vineri, 31 Octombrie 2008, ora 07:34
5313 citiri
Registrul Auto, sufocat de masini furate din UE

Romanii au inceput sa aduca din strainantate tot mai multe masini furate. Pe langa autovehiculele second hand fara frane importate din Uniunea Europeana, Registrul Auto Roman este invadat si de masini care figureaza ca fiind "subtilizate".

"RAR a inregistrat in ultima perioada peste 72.000 de autovehicule second-hand importate din Uniunea Europeana, o parte dintre acestea fiind cu probleme la sistemul de franare, la sistemul de directie dar si in ceea ce priveste poluarea.

Ingrijorator este faptul ca printre acestea au fost depistate si vehicule ce figureaza a fi furate, de la inceputul anului si pana in prezent inregistrandu-se 100 de autovehicule in toata tara", arata responsabilii RAR.

Acestia recomanda romanilor sa cumpere numai vehicule ce au carte de identitate, avertizand ca legislatia interzice vanzarea unui autovehicul fara carte de identitate.

"In conformitate cu prevederile articolului 6 din Ordonanta nr.78 din 24 august 2000 cu modificarile si completarile ulterioare, privind omologarea vehiculelor rutiere si eliberarea cartii de identitate a acestora, in vederea admiterii in circulatie pe drumurile publice din Romania, este interzisa comercializarea unui vehicul rutier care nu a fost omologat, de tip sau individual, ori caruia nu i s-a eliberat cartea de identitate a vehiculului de catre R.A.R conform prevederilor prezentei ordonante", precizeaza institutia mentionata.

Responsabilii de la Registrul Auto amintesc faptul ca pentru un vehicul au fost finalizate prestatiile specifice RAR si, implicit, i-au fost eliberate documentele necesare inmatricularii in Romania, scuteste cetateanul de orice complicatii ulterioare.

Acestia precizeaza ca pentru vehiculele second-hand care urmeaza sa se inmatriculeze in tara noastra, pe langa emiterea cartii de identitate, RAR efectueaza verificarea tehnica si certificarea autenticitatii vehiculelor.

"Practic exista garantia ca acel vehicul este intr-o stare tehnica buna, elementele de identificare sunt conforme si ca acesta nu figureaza ca furat in bazele de date la care RAR are acces.

Acelasi mod de lucru trebuie aplicat si in situatia cumpararii unui vehicul nou de la un dealer autorizat, acesta avand obligatia de a-i inmana cumparatorului originalul cartii de identitate a vehiculului, cu exceptia vehiculelor cumparate in leasing", conchid oficialii RAR.

Vlad Voiculescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#rar, #masini furate, #inspectie tehnica , #stiri economice