Republica Moldova primeste 200 de milioane dolari de la Banca Mondiala

Vineri, 30 Ianuarie 2009, ora 12:08
924 citiri
Republica Moldova primeste 200 de milioane dolari de la Banca Mondiala

Banca Mondiala a aprobat joi o noua strategie de creditare pentru Moldova, care prevede imprumuturi de 45-50 milioane dolari anual, in urmatorii patru ani.

Noua strategie de parteneriat, pentru perioada 2009-2012, se va concentra asupra proiectelor de mediu, asupra imbunatatirii competitivitatii economice prin intermediul reformelor si asigurarii transparentei in sectorul public. In plus, imprumuturile vor sustine investitiile in modernizarea infrastructurii in Moldova, informeaza Reuters.

"Intr-un mediu economic dificil la nivel mondial, Moldova s-a axat pe modernizarea economiei si pe construirea unui viitor prosper in Europa", a declarat Melanie Marlett, manager pentru Moldova, in cadrul Bancii Mondiale.

"Noua strategie de parteneriat urmareste sa continue succesele anterioare si ofera un cadru flexibil, pentru a ajuta Moldova sa faca fata riscurilor la nivel mondial", a mai spus Marlett.

Republica Moldova a fost desemnata drept una dintre cele mai stabile economii din lume, intr-un clasament al tarilor cele mai ferite de efectele crizei financiare, realizat de revista britanica The Banker.

Peste jumatate din cei patru milioane de cetateni ai Republicii Moldova traiesc in zone rurale, iar salariul mediu pe economie este de 250 de dolari pe luna.

Exista o bursa de valori, dar tranzactiile zilnice rareori depasesc 300.000 de dolari, iar peste 16% din populatie lucreaza in strainatate.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#economie ucraina, #criza economica, #recesiune, #Republica Moldova, #imprumut Banca Mondiala , #stiri economice