Romania a avut a doua inflatie din UE in luna februarie

Marti, 16 Martie 2010, ora 19:59
981 citiri
Romania a avut a doua inflatie din UE in luna februarie

Rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana a fost 0,9% in februarie 2010, in scadere fata de nivelul de 1,0% inregistrat in luna ianuarie. In aceeasi perioada a anului trecut, rata a fost de 1,2%. Rata lunara a inflatiei a fost 0,3% in februarie 2010.

In februarie 2010, cele mai mici rate anuale au fost observate in Letonia (4,3%), Irlanda (-2,4%) si Lituania (-0,6%), iar cea mai mari in Ungaria (5,6%), Romania (4,5%) si Polonia ( 3,4%), potrivit raportului Eurostat.

Comparativ cu ianuarie 2010, rata anuala a inflatiei a scazut in cincisprezece state membre, a ramas stabila in cinci si a crescut tot in cinci.

Cele mici rate de crestere medie a preturilor de consum din ultimile 12 luni au fost inregistrate in Irlanda (-2.2%), Portugalia (-0,9%) si Estonia (-0,6%), iar cea mai mare din Romania (5,3%), Ungaria (4,6%) si Polonia (4,0%).

Principalele componente analizate, cu cele mai ridicate rate anuale, au fost alcoolul si tutunul si transportul (ambele 4,3%), precum si diverse bunuri si servicii (1,8%), in timp ce cele mai mici rate anuale au fost observate pentru produsele alimentare (-1,1%), comunicatii (-0,6%) si recreere si cultura (-0,3%).

Principalele componente cu cele mai mari rate lunare au fost imbracamintea (1,7%), odihna si cultura (1,1%), comunicatii si hoteluri & restaurante (ambele 0,4%).

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#infaltie Eurostat, #inflatie anuala, #inflatie UE , #stiri economice