Romania a coborat 10 locuri in topul mondial al competitivitatii

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 17:19
1835 citiri
Romania a coborat 10 locuri in topul mondial al competitivitatii
Foto: Arhiva

Romania a pierdut 10 pozitii in topul mondial al competitivitatii, potrivit "Raportului Competitivitatii Globale 2011-2012", publicat, miercuri, de Forumul Economic Mondial (WEF). In editia din acest an, Romania ocupa locul 77, in scadere cu zece pozitii fata de pozitia ocupata anul trecut.

Scorul general obtinut de Romania este de 4,08 puncte, pe o scala de la unu la sapte. Inaintea Romaniei se afla state precum Brunei (28), Bahrein (37), Barbados (42), Muntenegru (60), Maroc (73), Ungaria (48), Panama (49) sau Bulgaria (74). Romania devanseaza insa Albania (78), Botswana (80), Ucraina (82) si Grecia (90).

In topul celor mai competitive state din lume, Elvetia si-a pastrat pozitia de lider mondial (cu un scor de 5,74 de puncte), in timp ce SUA au coborat de pe locul patru pe locul cinci (5,43 puncte), fiind devansate de Elvetia, Singapore (5,63 puncte), Suedia (5,61 puncte) si Finlanda (5,47 puncte). Pe locurile urmatoare se situeaza Germania, Olanda, Danemarca, Japonia si Marea Britanie.

Forumul Economic Mondial a fost creat in ianuarie 1971, cand mai multi oameni de afaceri europeni s-au intalnit pentru prima oara sub patronajul Comisiei Europene. Reuniunea, denumita Forumul pentru Managementul European, a avut loc la Davos (Elvetia) si a fost prezidata de germanul Klaus Schwab, pe atunci profesor la Universitatea din Geneva.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#top competitivitate mondiala, #topul competitivitatii romania , #stiri economice