Romania, campioana inflatiei in UE

Vineri, 14 August 2009, ora 21:42
1307 citiri
Romania, campioana inflatiei in UE

Romania a inregistrat, pe luna iulie 2009, cu 5%, cea mai mare rata a inflatiei dintre tarile membre ale UE, la polul opus situandu-se Irlanda, cu minus 2,6%, conform datelor publicate vineri de Oficiul european de statistica (Eurostat).

Potrivit oficiului european, rata anuala a inflatiei in zona euro a coborat in luna iulie 2009 la minus 0,7%, de la nivelul de minus 0,1% inregistrat in luna iunie, si patru la suta in aceeasi perioada a anului trecut.

In Uniunea Europeana, rata anuala a inflatiei a ajuns la 0,2%, fata de 0,6% in iunie, si 4,4% in aceeasi perioada a anului trecut.

In luna iulie 2009, cele mai scazute rate anuale ale inflatiei s-au inregistrat in Irlanda (minus 2,6 procente), Belgia (minus 1,7 procente), Luxemburg (minus 1,5 procente).

La polul opus, se situeaza Romania, cu o crestere a preturilor de cinci procente, urmata de Ungaria (4,9 procente) si Polonia (4,5 procente).

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Romania campioana inflatie Europa, #rata inflatie Romania , #stiri economice