Ziare.com

Romania, cele mai mici preturi la tigari si bauturi alcoolice din UE

Joi, 16 Iulie 2009, ora 21:38

   

Romania, cele mai mici preturi la tigari si bauturi alcoolice din UE
Romania a avut in 2008 cele mai ieftine tigari, bauturi alcoolice si echipamente personale de transport din Uniunea Europeana si a fost a doua dintre statele membre dupa nivelul tuturor preturilor pentru bunurile de consum si servicii (62% din media UE), dupa Bulgaria (51%), a anuntat joi Eurostat.

Pe ansamblu, cele mai scumpe tari din UE au fost Danemarca (141%), Irlanda (127%) si Finlanda (125%), potrivit datelor biroului european de statistica.

Romania s-a clasat pe primul loc dupa nivelul preturilor doar la capitolul bauturi alcoolice si tigari (61% din media UE), fiind urmata de Bulgaria, cu un nivel al preturilor care s-a ridicat la 63% din media din blocul comunitar. Cele mai scumpe la acest capitol au fost Irlanda (184%), Marea Britanie (150%) si Finlanda (137%).

In ce priveste alimentele si bauturile nealcoolice, Romania a avut anul trecut al doilea nivel al preturilor, reprezentand 71% din media UE, inaintea sa fiind doar Bulgaria, cu 67% din media UE. In Danemarca si Finlanda au fost inregistrate cele mai ridicate niveluri ale preturilor la mancare si bauturi nealcoolice, de 147% din media UE, respectiv 125%.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/ angajat. Afla mai multe AICI!

Hainele au fost cel mai ieftine in Marea Britanie (83% din media UE la acest capitol), Bulgaria (84%) si Romania (86%), in timp ce Finlanda (123%) si Suedia (119%) au practicat cele mai mari preturi la imbracaminte.

Tot Marea Britanie a avut cele mai mici preturi si la electronice (televizoare, DVD playere, telefoane, sisteme audio, MP3-uri, camere video, calculatoare si laptopuri, monitoare, imprimate, scannere, CD-playere, CD si DVD blancuri), respectiv 86% din media UE. Romania cu 101% din media UE s-a clasat pe pozitia a cincea, inaintea sa fiind Bulgaria, Estonia si Letonia. Aceste produse s-au vandut cel mai scump in Malta (126%).

Romania a avut cele mai mici preturi la echipamente de transport personale - vehicule cu motor, motociclete, biciclete - (84% din media UE), urmata de Bulgaria (85%). La polul opus s-a situat Danemarca (174%).

Preturile practicate in restaurantele si hotelurile din Romania au reprezentat 62% din media UE, ceea ce a clasat-o pe locul al treilea in UE, dupa Bulgaria, ale carei preturi la acest capitol au reprezentat 40% din media UE, si Slovacia (61%).

Sursa: rNews

Articol citit de 2356 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Avem noi preturi mai mici decat media europeana, dar...

...asta nu inseamna nimic, pana nu se prezinta date referitoare si la salarii!
Daca se exclud salariile nesimtite, cred ca ne aflam undeva, pe la 30 - 35% din media europeana!
Deci, respectand proportiile, Romania este o tara foarte scumpa, pentru proprii cetateni!!

 

dezinformarea cu criza ajuta politicienii nenorociti sa se imbogateasca!

hai. mergeti in grecia si vedeti preturile la tigari. Terminati cu dezinformarea. Mergeti in Grecia si vedeti preturile la alimente la salariu minim pe economie de 500 euro pe luna. Alimente de calitate, incepand cu painea. La noi si cafeaua este masluita si nu are gust. Furturile si hotia la noi incep de la supermarcheturi cu produse de proasta calitate si preturi umflate. Sa nu vorbiti de somaj ca la preturile lor , nu vezi un grec trist si suparat! Nu dezinformeaza nici un politician prin presa si TV cu criza!! Criza asta in Romania, este data de hotia fara margini a bugetului de catre acesti politicieni!!Ei mentin criza in Romania prin hotie!!

corect la 150 euro salariu minim pe economie cam cit ati vrea sa fie un pachet de tigari?5 euro?Atunci un roman lucreaza o zi pentru un pachet de tigari?Si in Africa e mai bine!

Un articol timpit ca multe altele.Se compara preturile din UE cu cele din Romania dar nu se copara salariile.Daca s-ar face amindoua ar rezulta ca noi avem cele mai mari preturi raportat la salarii.

boc,acest MUNTE de incompetenta

boc,acest MUNTE de incompetenta

Ce uita articolul...

...sa spuna (pe linga treaba cu puterea de cumparare) este ca avem si cele mai proaste tigari din Europa - ma refer la marcile mari.
Cine a fumat Marlboro, Dunhill si toate celelalte fabricate la ele acasa si dupa aceea a fumat aceleasi tigari fabricate aici stie despre ce e vorba...
De-aia sint ieftine - sint facute cu marfa proasta...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor