Ziare.com

Romania, pe locul 53 in topul tarilor unde se traieste cel mai bine

Duminica, 17 Ianuarie 2010, ora 22:11

   

Romania, pe locul 53 in topul tarilor unde se traieste cel mai bine
Romania se afla pe locul 53 in topul tarilor unde este cel mai bine de trait in lume, plasandu-se inaintea unor state precum Singapore (locul 70), indica un studiu intitulat "Quality of Life Index".

Sudiul a fost intocmit la inceputul acestui an de revista "International Living", cu sediul in Republica Irlanda.

Datele folosite la intocmirea Indexului provin din surse guvernamentale
oficiale, de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, din The Economist, precum si din multe alte publicatii.

Potrivit clasamentului, pe primele cinci locuri se situeaza urmatoarele tari: Franta, Australia, Elvetia, Germania si Noua Zeelanda.

Singapore se afla an clasament in urma altor tari asiatice precum Japonia, Coreea de Sud si Taiwan.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3053 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu e posibil

Nu cred ca e corecta aceasta clasificare, numai si pe motivul ca in Franta se traieste mult mai prost ca in multe state europene.

 

...

esti pe dinafara...in loc sa vezi ca romania e vai mama ei, tu spui ca nu crezi ca franta e pe primul loc... din acest motiv ne merge cum ne merge: nu vedem padurea din cauza pomilor...probabi ca esti un pdl-ist indoctrinat, vaccinat si isterizat...

Romania

este o tara membra a Uniunii Europene.Standardul de viata trebuie comparat cu cel al statelor membre si nu este relevanta comparatia cu state din Africa sau alte zone sarace ale globului.
Romania este o tara europeana iar conform standardului european aceasta tara este penultima din UE si mai are nevoie de cel putin 50 de ani fara socuri ca sa atinga nivelul de viata din Franta sau Germania.
Asa trebuie pusa problema.
Bunica mea imi spunea mereu NU TE COMPARA CU UNL MAI SLAB CI FA-O MEREU CU UNUL MAI BUN DECIT TINE . Astfel vei progresa.
Prviti China de cind a inceput sa se compare cu Japonia, progresul este evident si avanseaza extrem de rapid !

 

Imposibil!

Irlandezii au facut clasamentul dupa o noapte de baut Guinness!

 

Normal,

ca in Romania se traieste bine.Exista cineva dintre milionarii in Euro de aici,sa plece altundeva?Se poate vedea- nici cei prinsi de interpol -nu sant extradati pentru ca aici se traieste bine.

 

Traducerea e misleading - locul 53 e chiar lumea a III-ea! SIMPLU, NU?

Daca ar fii fost citeva mii de tari atunci locul 53 "unde se traieste cel mai bine" ar fii insemnat chiar "unde se traieste cel mai bine", dar din totalul de 182 tari locul 53 e jenant, de fapt Ro e pe locul 63 nu 53, vezi formula de calcul & "List of countries by Human Development Index": http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index

nici eu nu cred ca-i corect

Cei care au intocmit studiul sunt de fapt o revista care se adreseaza probabil pensionarilor care vor sa traiasca in alte tari (exista multi in special in Marea Britanie si probabil si-n Irlanda).
Franta e destinatia favorita a pensionarilor britanici, desi este scumpa si greu de gasit de lucru.
Din pacate nu am vazut studiul sa vedem cum ne comparam cu cei comparabili: Europa de Est.
Pe de alta parte in Romania sunt unele puncte pozitive: costul vietii acceptabil, cultura in marile orase pentru cine este interesat, libertatea de expresie, relativ putina criminalitate si clima suportabila.

este adevarat

...dar nu ne ajuta prea mult. Suntem in urma Europei si dupa noi mai sunt Rusia sai ceva ex-sovieti plus restul lumii. Indexul considera media de viata, servicii medicale, infrastructura, mediu cultural etc. Daca cineva considera ca nu meritam sa se uite la Haiti, Togo, Afganistan etc. Problema nu este ca dupa noi sunt in jur de 120 de tari ci ca toata Europa (inclusiv Bulgaria) este inaintea noastra

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor