Romania va avea o noua centrala nucleara

Marti, 18 Martie 2008, ora 10:34
1156 citiri
Romania va avea o noua centrala nucleara

Peste cativa ani Romania va avea o noua centrala nucleara, insa intentia autoritatilor de a dezvolta acest sector energetic este deocamdata doar la nivel de declaratii, anunta RFI.

Dezvoltarea celei de-a doua centrale nucleare, care a fost anuntata inca de acum un an de premierul Calin Popescu Tariceanu, ar face Romania mai putin dependenta din punct de vedere energetic. La Consiliul de primavara care a avut loc saptamana trecuta la Bruxelles, primul ministru a adus in discutie subiectul.

"Deocamdata, insa, vorbim doar de o intentie, pentru ca pentru moment nu se stie unde va fi construita noua unitate, a declarat pentru RFI, directorul general al Nuclearelectrica", Teodor Chirica.

"Solutia gasita de autoritatile romane pentru asigurarea securitatii energetice si pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon nu este insa nici pe departe cea mai buna", este de parere presedintele organizatiei nonguvernamentale Terra Mileniul III, Lavinia Andrei.

Aceasta a mai declarat ca "Exista pericolul radiatiilor, atat pentru sanatate cat si pentru mediu. De asemenea, poate exista si pericolul unui atac asupra centralei nucleare. Energia nucleara nu este o energie curata".

Acuzatia organizatiei de mediu este infirmata de oficialul de la Nuclearelectrica. Teodor Chirica mai spune ca cea de-a doua centrala nucleara nu va fi construita din bani de la buget, ci din sume care provin de la investitori. El a dat drept exemplu reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda care urmeaza sa fie construite pana in 2015. Suma necesara, care depaseste 2 miliarde de euro, provine de la sase companii energetice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#centrala, #nucleara, #Romania , #stiri economice