Romanii calatoresc cu avionul de trei ori pe an

Vineri, 29 Februarie 2008, ora 08:18
1103 citiri
Romanii calatoresc cu avionul de trei ori pe an

Zborurile de tip low-cost castiga tot mai mult teren in preferintele romanilor, principalul stimulent in acest sens fiind preturile scazute, informeaza Adevarul in editia de vineri. Peste 60% din pasagerii companiilor low-cost sunt femei, in timp ce media de varsta a clientilor se situeaza intre 18 si 25 de ani.

Romanii aleg in mare parte calatoria cu avionul atunci cand pleaca in concediu in strainatate (80%), doar 11% din repondenti afirmand ca zboara in scop de afaceri, se arata intr-un studiu efectuat de compania aeriana easyJet.

Media anuala a calatoriilor este pentru cei mai multi dintre cei chestionati de maximum trei pe an (66%), aproape 9% din repondenti zburand intre 4 si 6 ori pe an, in timp ce procentul celor care folosesc avionul ca mijloc de transport de mai mult de 10 ori intr-un an este de doar 1,8%.

In ceea ce priveste planificarea calatoriilor, cei mai multi dintre romani prefera sa-si rezerve biletele de avion cu o luna inainte, in timp ce aproximativ 12% isi fac rezervarile de bilete cu doar cateva zile inainte de plecare.

35% din pasagerii romani prefera sa asculte muzica la MP3 player pe durata calatoriei cu avionul, 26% prefera sa lucreze pe laptop, iar 35% sa se relaxeze citind o carte. Potrivit un studiu similar realizat in Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovenia si Turcia, cei mai multi pasageri care zboara cu operatori low-cost provin din Polonia (77%) si Ungaria (63%), in timp ce doar 25% din croati si 30% sloveni au zburat o data cu un avion low-cost.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#romani, #avioane, #zbor , #stiri economice