Romanii ignora criza si cheltuiesc mii de euro pentru vacante

Vineri, 14 Noiembrie 2008, ora 23:51
2349 citiri
Romanii ignora criza si cheltuiesc mii de euro pentru vacante

Romanii par ca nici nu au aflat ca intreaga lume se confrunta cu o criza economica si si-au planificat deja pana in ultimul amanunt vacanta de iarna. Fie ca merg la munte, in tara sau pleaca peste hotare in cautarea unor locuri insorite, romanii scot din buzunar cateva mii de euro pentru a se simti bine de Sarbatori.

Pe Valea Prahovei, in ciuda preturilor care depasesc chiar si 1.000 de euro de persoana, toate locurile in hoteluri si pensiuni sunt deja rezervate. Agentiile de turism au facut foarte multe rezervari si pentru vacante in strainatate. Nici macar destinatiile exotice cu preturi de peste 2.000 de euro nu au ramas fara turisti din Romania.

Economistii ii sfatuiesc pe romani sa nu faca in aceasta perioada de criza economica decat cheltuieli strict necesare. Se pare ca pentru multi, in aceasta categorie intra si excursiile de sarbatori.

Statiunile de pe Valea Prahovei pot fi considerate, anul acesta, destinatii de lux. La Poiana Brasov, Predeal sau la Sinaia, preturile pachetelor turistice trec bine de 1.000 de euro, la hotelurile de patru stele.

Au fost destui romani care nu au dat soarele si plaja din Cuba, de exemplu, pe partiile de pe Valea Prahovei. Bineinteles, pentru un pret pe masura, circa 2000 de euro.

"Cele mai scumpe destinatii sunt cele de lux, avem aproape 1.500 de turisti pe destinatii precum Republica Diminicana Cuba, Mexic, insule exotice", a precizat Traian Badulescu, purtator de cuvant ANAT, citat de Realitatea Tv.

Printre cele mai cautate destinatii pentru petrecerea Revelionului se afla si Praga. O excursie in capitala Cehiei, cu transport cu avionul si cazare in hotel de 4 stele nu costa mai putin de 650 de euro de persoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#mii, #euro, #romani, #vacanta, #sarbatori, #iarna, #criza economica , #stiri economice