Rusia vrea o bursa a metalelor

Marti, 19 Februarie 2008, ora 16:47
1509 citiri
Rusia vrea o bursa a metalelor

Daca Rusal si Norilsk Nickel vor fuziona, serviciul rus federal antitrust (FAS) ar putea cere ca firmele sa creeze o bursa a metalelor neferoase dupa modelul Bursei de Metale de la Londra (LME), anunta RIA Novosti.

In prezent, Rusal se pregateste sa termine tranzactia pentru rascumpararea unei minoritati de blocaj de la unul dintre actionarii companiei Norilsk Nickel, seful firmei Onexim, Mihail Prohorov, si nu comenteaza nimic cu privire la planurile sale ulterioare pentru compania de nichel.

In acelasi timp, serviciul rus antimonopol nu exclude o fuziune a celor doua companii, iar potrivit informatiilor FAS, tranzactia ar putea fi incheiata in aceasta saptamana, motiv pentru care se pregateste terenul, relateaza NewsIn.

Ideea de a crea o bursa ruseasca a metalelor neferoase fusese avansata de FAS chiar inainte de crearea, la inceputul anului trecut, a companiei unificate Rusal, din care fac parte Rusal, Sual si activele pentru alumina ale companiei elvetiene Glencore.

Ideea crearii unei astfel de burse a ramas, pana in prezent, in stadiu de proiect.

Cei de la Norilsk Nickel considera ca problema crearii unei burse a metalelor neferoase trebuie studiata minutios.

Analistii se arata foarte sceptici in ceea ce priveste aceasta noua initiativa a FAS. Pe de o parte, o astfel de bursa ruseasca ar face, cu siguranta, mai usoara viata cumparatorilor de metale, estimeaza unii analisti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#metale, #bursa, #Rusia , #stiri economice