Se va mai construi oleoductul Constanta - Trieste?

Joi, 04 Septembrie 2008, ora 10:09
1194 citiri
Se va mai construi oleoductul Constanta - Trieste?

Conductei Constanta - Trieste are nevoie urgenta de finantare, in caz contrar proiectul riscand sa fi anulat. Compania de proiect se va desfiinta daca intr-o perioada de un an nu se vor gasi surse de finantare in valoare de 4,5 miliarde de euro, potrivit lui Gheorghe Ionescu, directorul tehnic al Conpet.

Banii trebuie gasiti de catre compania de proiect intr-o perioada de doua luni dupa intilnirea cu posibilii investitori. Aceasta este programata sa aiba loc un an de la infiintarea companiei ce se ocupa de oleoductul Constanta Trieste.

"Conferinta ar trebui sa aiba loc in maxim un an de la infiintarea companiei (6 iunie 2008 n.r.). Daca nu exista in doua luni de la conferinta interes dovedit din partea investitorilor, compania de proiect se va desfiinta. Proiectul va fi inghetat sau nu va mai fi realizat", a mentionat Gheorghe Ionescu, citat de Jurnalul National.

Actionarii societatii de proiect sunt companiile romanesti Conpet si Oil Terminal, JP Transnafta din Serbia si Jadranski Naftovod din Croatia.

Reprezentantul transportatorului national de petrol a tinut sa sublinieze faptul ca proiectul este sustenabil, mai ales ca Italia si Slovenia, celelalte doua tari implicate in proiect, s-au aratat interesate, chiar daca pina in prezent nu au nominalizat companiile care vor participa la realizarea proiectului.

Autoritatile de la Bucuresti au anuntat recent ca vor sprijini companiile Oil Terminal si Conpet in realizarea oleoductului. Conpet opereaza sistemul national de conducte prin care se transporta petrol, iar Oil Terminal este operatorul terminalului maritim din portul Constanta.

Realizarea conductei este necesara pentru diversificarea surselor de energie ale Uniunii Europene. Mai exact, ca titeiul extras din zona Marii Caspice din state precum Azerbaidjan sau Kazahstan sa fie transportat in Europa ocolind Rusia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Constanta Trieste, #oleoduct, #proiect, #finantare , #stiri economice