Sectorul european de telecomunicatii prospera, in plina criza economica

Miercuri, 25 Martie 2009, ora 18:20
1150 citiri
Sectorul european de telecomunicatii prospera, in plina criza economica
Foto: fpaengineers.com

Numarul utilizatorilor de telefonie mobila este in crestere in prezent, fapt ce determina prosperarea sectorului european al telecomunicatiilor, care reprezinta aproximativ 3% din Produsul Intern Brut (PIB) al Uniunii Europene.

Acest fapt este atestat de un raport al Comisiei Europene (CE), publicat miercuri.

Cu un numar de abonamente care echivala anul trecut cu 119% din populatia Uniunii Europene, cu 7% mai mult decat in 2007, Europa este lider mondial in domeniul serviciilor de telefonie mobila, depasind detasat SUA (87%) si Japonia (84%).

In pofida crizei economice, sectorul telecomunicatiilor in UE a continuat sa creasca in 2008, inregistrand venituri de peste 300 miliarde euro, cu 1,3% mai mult decat in 2007.

Procentul de crestere este superior celui de 1%, corespunzator cresterii PIB-ului real al intregii economii, mentioneaza raportul.

Datorita competitivitatii din acest sector, consumatorii au avut cel mai mult de castigat, platind mai putin pentru aceste servicii.

Datorita actiunilor intreprinse la nivelul UE, valoarea medie a facturilor telefonice a scazut in 2008 de la 21,48 euro la 19,49 euro, iar 75% dintre consumatorii europeni beneficiaza acum de conexiuni la internet de cel putin 2 megabiti pe secunda.

Totusi, raportul Comisiei avertizeaza ca, in lipsa unei mai bune coordonari la nivel european, beneficiile pietei unice a telecomunicatiilor ar putea fi periclitate de reglementari inconsecvente la nivel national.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#sector telecomunicatii prosper, #criza economica europa , #stiri economice