Sfaturi financiare pentru tinerii casatoriti

Sambata, 09 Mai 2009, ora 23:53
2060 citiri
Sfaturi financiare pentru tinerii casatoriti
Foto: Teodora Bodeanu

De cand au fost introduse primele monede, undeva in anii 650 - 600 i.Hr., banii au reprezentant un motiv solid de cearta si razboaie.

Insa nu vreti nu aveti parte de asa ceva, mai ales daca de abia v-ati casatorit si vreti fiti alaturi mai ales "la bine", si nu "la rau".

Prin urmare, iata cateva greseli financiare, pe care ar fi bine sa le evitati, pentru a avea mai multe sanse sa nu ajungeti la divort, precum 50% din cupluri, potrivit unor statistici.

In primul rand, potrivit Kiplinger, nu trebuie sa aveti secrete in privinta finantelor. Ar fi bine ca fiecare parterner sa stie, de la inceput, situatia financiara a celuilalt, mai ales daca implica datorii.

Unul dintre primele lucruri ce trebuie discutate, dupa nunta, este bugetul. Sunt aduse la un loc doua obisnuite de economisit si cheltuit. Chiar daca aveati deja un buget, ca burlac(a), acum trebuie sa luati in considerare si nevoie partenerului, pentru a va asigura ca va raman destui bani si pentru concediul mult visat.

Cel mai simplu este sa folositi un carnet, in care sa va notati cheltuielile fixe: chiria sau rata la casa si masina, asigurarile, intretinerea. De asemenea, notati cheltuielile pe telefoane, mancare, transport, divertisment, pentru a vedea clar cat puteti economisi.

Daca o singura persoana vrea sa se ocupe de finante, trebuie sa se asigure ca celalalt este de acord. Poate unul dintre voi se pricepe mai mult la bani, dar partenerul nu trebuie exclus total. Ambii trebuie sa-si cunoasca PIN-urile de card ale celuilalt, data cand trebuie platita lumina, de exemplu, sau parolele pentru platile online, pentru orice eventualitate.

Plata datoriilor, inainte de nunta

Incercati sa nu va casatoriti pana nu va platiti toate datoriile. Chiar daca luati decizia sa va tineti banii impreuna sau separat, datoriile vor fi o problema pentru amandoi. Daca totusi, aveti carti de credit sau imprumuturi, nu le transferati pe numele unei singure persoane.

De asemenea, nu luati imprumuturi mari pentru a va face nunta si a pleca in luna de miere pe o insula exotica. Insula va asteapta, aveti grija intai de finante.

Nu va certati pentru cheltuielile marunte: vrea ciocolata cu 1 leu mai scumpa decat un brand pe care il alegeti voi? Lasati-l(o) s-o cumpere, nu merita o cearta. Este important ca fiecare partener sa aiba proprii bani de buzunar, pe care sa ii cheltuie cum crede de cuvinta.

Este bine sa aveti, totusi, reguli pentru achizitiile importante: consultati-va partenerul daca vreti sa cumparati un televizor nou sau o masina.

Nu in ultimul rand, asigurati-va ca aveti un fond pentru urgente. Ar trebui sa aveti economisiti destui bani cat sa traiti cel putin 3 - 6 luni, pentru ca nu se stie niciodata daca veti fi concediat, de exemplu, mai ales in situatia economica actuala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#greseli financiare cupluri, #tineri casatoriti greseli , #stiri economice
Comentarii