Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Statele Unite vor injecta 250 miliarde dolari in sectorul bancar

Marti, 14 Octombrie 2008, ora 12:19
921 citiri
Statele Unite vor injecta 250 miliarde dolari in sectorul bancar

Statele Unite vor face publice marti planurile de finantare a sistemului bancar cu 250 miliarde dolari, dupa actiunea coordonata a guvernelor europene, care au adoptat masuri similare pentru combaterea crizei financiare mondiale.

Peste jumatate din fonduri urmeaza sa fie acordate, cel mai probabil, celor mai mari noua banci americane, pentru a resuscita creditarea interbancara, au spus surse apropiate.

Scopul masurilor este de a pune capat crizei economice, informeaza pagina de internet a publicatiei Wall Street Journal, citandu-l pe presedintele bancii centrale americane, Federal Reserve, Chairman Bernanke.

Trezoreria Statelor Unite va cumpara participatii in cadrul Bank of America Corp, WellsFargo, Citigroup, JPMorgan Chase & Co, Goldman Sachs, Morgan Stanley si Bank of New York Mellon Corp, au spus doua surse sub anonimat.

Presa americana a indicat si bancile State Street Corp si Merrill Lynch ca posibile beneficiare ale injectiei de capital.

Japonia s-a alaturat efortului international de redresare a sectorului financiar, anuntand posibila finantare a bancilor regionale, pentru a permite companiilor de mici dimensiuni sa aiba acces la lichiditati.

Tarile mari din Uniunea Europeana (UE) si-au publicat, luni, planurile nationale de salvare a sistemului bancar, care prevad, in total, acordarea a circa 1.500 miliarde euro pentru recapitalizarea bancilor sau garantarea finantarii.

Berlinul a anuntat ca acorda circa 500 miliarde euro, Parisul - 360 miliarde euro, Madridul si Viena, fiecare cate 100 miliarde, iar Lisabona, 20 miliarde euro.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#SUA, #injectare, #bani, #banci, #criza, #financiara , #stiri economice