Taxa pentru sacrificarea mieilor, dubla fata de anul trecut

Marti, 15 Aprilie 2008, ora 07:10
1461 citiri
Taxa pentru sacrificarea mieilor, dubla fata de anul trecut

Taxa perceputa pentru sacrificarea mieilor in abatoare ar putea ajunge la 20 lei pe cap de animal, dublu fata de anul trecut, au declarat crescatorii de animale, informeaza "Gardianul" de marti.

"Nici in Sibiu, nici in tara nu exista spatii suficiente pentru sacrificarea mieilor in perioada premergatoare sarbatorilor de Paste. Pe de alta parte, in aceste spatii special amenajate nu exista personal suficient", a spus presedintele Asociatiei Crescatorilor de Oi Sibiu, Andrei Marcel.

El a estimat ca in acest an se vor sacrifica peste trei milioane de miei, in timp ce numarul spatiilor autorizate este de pana in 200. Potrivit datelor Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), pana la data de 11 aprilie 2008 au fost autorizate temporar 49 de puncte de sacrificare in 12 judete.

"Exista 120 de unitati aflate in perioada de tranzitie si 17 abatoare autorizate pentru schimburi intracomunitare", precizeaza ANSVSA. Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Oi Sibiu a mai declarat ca pretul minim al unui kilogram de carne de miel de Paste in acest an va fi de 16 lei, pentru ca sub aceasta suma, producatorii nu ar reusi sa-si acopere nici macar cheltuielile de productie.

"Cel mai probabil, pretul unui miel va fi cuprins intre 16 si 20 lei, in crestere cu 20-50% fata de preturile inregistrate anul trecut", a mai spus Andrei Marcel. ANSVSA a informat, recent, ca mieii ce urmeaza a fi comercializati de Paste trebuie sacrificati in unitati aprobate sanitar-veterinar sau in piete si targuri special amenajate de catre administratia locala pentru o perioada de cinci zile, inaintea sarbatorilor de Pasti.

Potrivit ANSVSA, toate punctele de sacrificare autorizate in piete si targuri vor dispune de echipamente de asomare puse la dispozitie de administratia pietelor.

Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Românii se pregătesc pentru vacanța de 1 Mai și de Paște. Hotelierii de pe litoral, de la Vama Veche, se laudă că rezervările s-au epuizat deja. Distracția va începe din 26 aprilie,...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#miel, #taxa, #sacrificare, #paste, #crescatori animale , #stiri economice