Ziare.com

Termenul pentru cererile de subventie la bovine, prelungit cu o luna

Miercuri, 11 Iunie 2008, ora 12:54

   

Termenul pentru cererile de subventie la bovine, prelungit cu o luna
Romania a obtinut acordul Comisiei Europene pentru a modifica data de referinta in functie de care se acorda subventia pentru bovine, iar termenul pentru depunerea cererilor se prelungeste cu o luna, pana in 15 iulie, a declarat miercuri purtatorul de cuvant APIA, Dragos Nacuta.

"Fermierii care au depus deja cereri sunt asteptati sa completeze solicitarea, in cazul in care mai detin bovine achizitionate in cursul anului trecut", a mentionat Nacuta.

Totodata, se prelungeste si termenul pentru depunerea cererilor pentru subventiile acordate crescatorilor de ovine si caprine, cu doua saptamani, pana la sfarsitul lunii iunie, anunta NewsIn.

Pana in prezent, prima pe exploatatie se acorda producatorilor agricoli o singura data pe an, in functie de efectivul de bovine inregistrat in Registrul national al exploatatiilor la data de 31 ianuarie 2007. Din cauza acestei conditii, un fermier care si-a vandut animalele intre timp putea beneficia de sprijin financiar, dar nu si cel care a cumparat bovinele.

Pana in prezent au fost depuse 120.000 de cereri pentru un efectiv de 657.245 de bovine, respectiv 9.500 de cereri pentru un efectiv de 1.443.485 ovine si caprine.

Citeste mai multe despre APIA subventie termen fermieri bovine
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1368 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor