Ziare.com

Ucraina da grau pe gaze naturale din Egipt

Vineri, 05 Septembrie 2008, ora 20:32

   

Ucraina da grau pe gaze naturale din Egipt
Egiptul si Ucraina negociaza un acord care ar permite Egiptului sa furnizeze gaze naturale Ucrainei in schimbul graului, a declarat vineri un diplomat ucrainean.

"Guvernele celor doua state negociaza un acord prin care graul ucrainean va fi platit de Egipt cu gaze naturale, care vor fi livrate printr-un gazoduct care tranziteaza Siria si Turcia, spre Balcani", a anuntat atasatul comercial al Ucrainei in Egipt, Valerie Grigoras, potrivit Reuters.

Ambasada Ucrainei in Egipt nu putut fi contactata pentru declaratii pe acest subiect.

Pretul ridicat al graului a afectat sistemul egiptean de subventionare a painii, iar in decursul anului au avut loc revolte generate de penuria de paine.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Egiptul, unul dintre cei mai mari importatori mondiali de grau, a cumparat deseori grau din Ucraina.

Ucraina este afectata de pretul ridicat al gazelor naturale importate din Rusia, care acopera jumatate din necesarul intern. La inceputul anului 2006, Rusia a oprit furnizarea cu gaze naturale pentru mai multe zile din cauza unei dispute legate de pret, afectand si tranzitul spre consumatorii europeni.

Citeste mai multe despre gaze naturale grau Egipt Ucraina acord
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 961 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor