UE va impune reducerea emisiilor de CO2 cu 20 de procente

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 13:50
991 citiri
UE va impune reducerea emisiilor de CO2 cu 20 de procente
Foto: Europa.eu

Uniunea Europeana a propus industriilor navale si aeriene sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 20 de procente, in urmatorii zece ani, in cadrul unui program al Organizatiei Natiunilor Unite de a lupta impotriva incalzirii globale.

Navele ar trebui sa reduca emisia de gaze cu o cincime, pana in 2020, iar operatorii aerieni cu 10%, in aceeasi perioada, relateaza Bloomberg.

De altfel, Uniunea Europeana preseaza Statele Unite, China si India sa accepte tratatul ONU, pentru a pune capat valurilor de caldura, furtunilor si inundatiilor legate de incalzirea globala.

ONU spera sa organizeze un summit in Copenhaga, in luna decembrie, pentru a semna un nou tratat, care sa-l inlocuiasca pe cel din Kyoto, dupa ce acesta va expira, in 2012.

Tratatul de la Kyoto excludea aceste doua industrii, insa UE intentioneaza sa introduca in legislatii noi reguli pentru operatorii aerieni, prin care va impune limite de emisie a dioxidului de carbon si va cere celor care le depasesc sa achizitioneze un permis special, de la companiile cu emisii mai slabe.

Potrivit specialistilor UE, aviatia si industria navala reprezinta, fiecare, cate 3% din emisiile globale de CO2.

In Copenhaga, UE spera sa impuna preturi mai mari pentru combustibilii fosili si sa obtina ajutorul tarilor bogate pentru a ajuta statele sarace sa reduca emisiile, pana in 2020.

De asemenea, intentioneaza sa ceara Chinei sa reduca emisiile cu 15 - 30%, in aceeasi perioada de timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#reducere emisii CO2 Europa, #emisii CO2 avioane, #emisii CO2 nave , #stiri economice