Ungaria nu va trage transa imprumutului de la FMI din septembrie

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 14:40
1450 citiri
Ungaria nu va trage transa imprumutului de la FMI din septembrie

Guvernul Ungariei intentioneaza sa nu traga urmatoarea transa a creditului FMI, programata pentru luna septembrie, si poarta discutii cu Fondul pentru a extinde acordul stand-by pana in septembrie 2010, pentru ca viitorul cabinet sa aiba acces la finantare, in caz de nevoie.

Informatiile au aparut joi intr-un articol al cotidianului Napi Gazdasag, care il citeaza pe ministrul de finante, Peter Oszko.

Oszko a declarat in aceasta saptamana ca negocierile dintre Ungaria si Fondul Monetar International (FMI) sunt legate de faptul ca guvernul socialist din Ungaria ar putea sa nu solicite toate transele imprumutului de 25,1 miliarde dolari, pentru ca economia este suficient de solida.

De asemenea, acesta a mentionat posibilitatea ca unele transe ale imprumutului FMI, care a salvat toamna trecuta economia Ungariei de la prabusire, sa fie primite de viitorul guvern. Oszko a declarat ca Ungaria incearca sa obtina o prelungire a perioadei de accesare a imprumutului de la FMI pentru a avea siguranta financiara anul viitor, pana cand se va intoarce la finantarea din piete.

Economia Ungariei nu va iesi din recesiune nici in 2010, insa cresterea exporturilor ar putea depasi avansul importurilor, in timp ce mediul extern va fi mai favorabil, potrivit Consiliului Bugetar.

Economia Ungariei s-a comprimat in primul trimestru cu 6,7% fata de aceeasi perioada din 2008, peste estimarile preliminare care indicau o scadere a produsului intern brut (PIB) cu 6,4%. Declinul PIB din primul trimestru este cel mai sever din 1996, cand datele trimestriale au inceput sa fie publicate.

Ungaria a evitat un colaps financiar in octombrie 2008 cu ajutorul unui pachet de sprijin de 25,1 miliarde dolari, coordonat de Fondul Monetar International.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#imprumut FMI, #bani Un garia, #transa bani FMI Ungaria , #stiri economice