Ziare.com

Unitatea 1 de la Cernavoda va fi oprita din 10 mai

Joi, 08 Mai 2008, ora 17:30

   

Unitatea 1 de la Cernavoda va fi oprita din 10 mai
Unitatea 1 a Centralei Nuclearelectrice (CNE) de la Cernavoda va fi inchisa in mod planificat incepand cu 10 mai, timp de 40 de zile, pentru revizia anuala, se arata intr-un comunicat al Nuclearelectrica, remis joi, informeaza NewsIn.

In cadrul reviziei anuale a unitatii, care va dura 40 de zile, se vor efectua activitati din cadrul urmatoarelor patru programe principale ale centralei: programul de intretinere preventiva si corectiva care include verificarea echipamentelor din punct de vedere al uzurii lor si repararea celor identificate defecte in timpul functionarii.

In cursul celor 40 de zile de va verifica si programul de inspectii obligatorii si modificari specifice pentru vase sub presiune, schimbatoare de caldura, suporti si amortizare; programul de testare obligatorie in timpul Opririi Planificate, conform cerintelor Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), care se pot efectua numai cu centrala oprita; programul de implementare a modificarilor de proiect pe anumite sisteme/ echipamente/ componente, potrivit comunicatului companiei.

Lucrarile se vor desfasura conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavoda. Unitatea 1 de la Cernavoda are o putere de 700 MWe si asigura circa 10% din productia nationala de electricitate.

Citeste mai multe despre nuclear centrala Cernavoda revizie anuala
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1070 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Revizie anuala ?

Adica se face in fiecare an si dureaza cate 40 zile?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor