Vezi ce propune PD-L pentru sprijinirea mediului de afaceri

Sambata, 03 Iulie 2010, ora 20:30
1318 citiri
Vezi ce propune PD-L pentru sprijinirea mediului de afaceri

Masurile de sprijinire a mediului de afaceri vor fi active incepand din toamna, a declarat, sambata, deputatul democrat liberal Sulfina Barbu.

Prezenta la sedinta Colegiului Director al Organizatiei de Femei a PD-L, care a avut loc la Lepsa, in judetul Vrancea, Sulfina Barbu a precizat ca masurile de sprijinire a mediului de afaceri au fost creionate de grupul de lucru constituit la nivelul coalitiei de guvernamant, iar propunerile vor fi prezentate luni Executivului pentru a fi adoptate, astfel incat sa poata deveni active din toamna.

Printre propuneri se numara deducerea cu pana la 50% din valoarea TVA pentru materialele de constructii, dupa modelul Germaniei, scutirea, timp de cinci ani, de la plata impozitului pe profitul reinvestit a firmelor nou-infiintate, cu capital de pana la 500.000 de euro, care asigura minimum 25 de locuri de munca, modificarea Legii holdingului, modificarea procedurii de rambursare a TVA si compensarea directa a datoriilor pe care firmele private le au catre stat, iar statul catre firmele private.

Planul de masuri, la care grupul aflat sub conducerea Sulfinei Barbu a lucrat timp de aproape doua luni, a fost elaborat cu consultarea mediului privat de afaceri, respectiv cu Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, Camerele de comert romana-germana, romano-americana, romano-britanica si romano-olandeza, precum si cu Consiliul Investitorilor Straini, care reprezinta circa 1.300 de societati comerciale cu capital roman si strain.

Sulfina Barbu a mai spus ca, pana la toamna, organizatiile judetene ale PD-L vor organiza dezbateri in teritoriu pe marginea acestor masuri, pentru a le imbunatati si de a culege si alte propuneri care ar putea contribui la "insanatosirea" economiei romanesti.

"Pe langa masurile de austeritate pe care Guvernul a fost nevoit sa le adopte, trebuie sa venim si cu masuri proactive, de sprijinire a mediului de afaceri, prin masuri concrete care pot ajuta economia romaneasca sa se insanatoseasca. (...) Trebuie sa aducem mai multe venituri la bugetul de stat, dar nu prin cresterea taxelor, ci prin IMM-uri functionale in Romania", a declarat Sulfina Barbu.

Pe agenda sedintei Colegiului Director au figurat, printre altele, teme legate de incurajarea spiritului antreprenorial al femeilor, masuri pentru sprijinirea mediului de afaceri, reforma sistemului de protectie sociala si sprijinirea persoanelor afectate de inundatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#sulfina barbu sprijinire mediu afaceri, #sprijinire mediu afaceri masuri , #stiri economice