Videanu: Vom inmagazina 3 miliarde de metri cubi de gaze pentru iarna

Duminica, 23 August 2009, ora 21:03
1087 citiri
Videanu: Vom inmagazina 3 miliarde de metri cubi de gaze pentru iarna

Romania va avea inmagazinata pentru perioada de iarna cantitatea de 3 miliarde de metri cubi de gaze, iar in cazul in care consumul nu va putea fi acoperit numai din productia interna, se va apela la importurile de completare, a declarat, duminica, la Pitesti, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

"Acum, Romania are inmagazinate aproape 2,6 miliarde de metri cubi de gaz, in conditiile in care anul trecut am avut 2,8 miliarde. In jurul datei de 10 septembrie vom avea aproape 3 miliarde, capacitatea maxima de inmagazinare de gaze pentru perioada de iarna.

Stim ca in perioada de iarna, din cauza capacitatii insuficiente de a extrage gaze din depozite, consumul zilnic in perioadele de varf nu poate fi acoperit numai din productia interna, de aceea sunt necesare importurile de completare", a spus Videanu.

Ministrul Economiei sustine ca Guvernul are capacitatea sa gestioneze o situatie de criza a gazelor, in cazul in care aceasta se va produce.

"Noi ne-am luat masurile prin asigurarea stocurilor, astfel incat, daca va mai fi o criza a gazului, sa nu fie afectata nici populatia, nici economia. Avem capacitatea sa gestionam o astfel de situatie si in iarna care urmeaza", a afirmat Videanu.

Videanu a mai anuntat si la mijlocul lunii iunie ca Executivul va lua toate masurile pentru stocarea unui volum de gaze echivalent cu intreaga capacitate de stocare a Romaniei, pentru a putea face fata unei eventuale crize a gazului generate de continuarea disputei dintre Rusia si Ucraina.

O alta masura va fi asiguarea unor stocuri "suficiente" de carbune si pacura, a precizat ministrul.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#declaratii Adrian Videanu, #inmagazinari gaze, #import gaze, #acoperire varf consum , #stiri economice