2012 da "reset" zonei euro: Vom avea o noua moneda europeana - interviu Vladimir Cohn

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 17:51
4325 citiri
2012 da "reset" zonei euro: Vom avea o noua moneda europeana - interviu Vladimir Cohn

Anul 2012 este unul decisiv pentru statele slab dezvoltate ale Europei, care vor fi lasate sa se desurce singure de catre marile puteri europene, crede omul de afaceri Vladimir Cohn.

In opinia acestuia, Germania, Olanda, Austria, Elvetia si Norvegia vor adopta o noua moneda, iar celelalte state vor ramane cu euro care va deveni o moneda foarte slaba.

"Aceasta moneda se va naste foarte repede si va fi o moneda puternica, care intr-adevar va concura cu dolarul. Cred ca va ajuta Europa pentru ca va fi un model de dezvoltare, de comportament fiscal si monetar", a declarat Vladimir Cohn intr-un interviu acordat Business24.ro.

- Criza a facut multe victime in mediul privat. Multi spun ca la sfarsitul crizei, vor ramane cei mai puternici si cei care pot face fata noului joc dur din economie. Cum va arata noul model de intreprindere capitalista? Ne intoarcem la capitalismul primitiv de acum un secol?

Cred ca aceasta sortare fortata care s-a facut in ultimul timp are si ceva sanatos in ea. Au disparut foarte multe firme care nu erau bazate pe realitatile pietei, traiau din alte venituri, nu erau moderne.

In viitor, vom asista la o puternica consolidare a mediului de afaceri, se vor naste grupuri mari, cred ca Consiliul Concurentei va avea mult de lucru.

Exista o mare vanatoare de resurse naturale, o lupta de a crea noi tehnologii care sa duca la reducerea platilor de cost si a cresterii profiturilor.

Suntem intr-o faza de reasezare a intregii economii mondiale. Metodologiile de acum 20 de ani nu mai au nicio legatura cu ziua de astazi. Poate peste 20 de ani, ce-a fost azi nu va mai avea nicio legatura cu ce va fi.

Citeste mai multe declaratii pe Business24.ro.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#criza zona euro, #interviu vladimir cohn, #crestere economica 2012, #moarte moneda euro , #zona euro