Alegerile din Grecia, noul pericol pentru zona euro

Luni, 11 Iunie 2012, ora 16:23
3038 citiri
Alegerile din Grecia, noul pericol pentru zona euro
Foto: Arhiva

Sprijinul primit de bancile spaniole din partea Uniunii Europene reprezinta un pas critic pentru calmarea pietelor financiare, insa o alta amenintare se intrevede la orizont.

Alegerile de duminica din Grecia vor decide daca aceasta tara ramane sau nu in zona euro, scrie Wall Street Journal.

Ultimele sondaje din Grecia plaseaza principalele partide, Noua Democratie si Syriza, pro respectiv contra relatiilor cu UE si FMI, aproape la egalitate.

Grecia: Socialistii care au semnat acordul cu FMI vor renegocierea lui

Guvernul de la Atena mai are bani pana la sfarsitul lunii, astfel ca urmatoarea perioada este decisiva pentru viitorul tarii.

Daca Grecia va ramane in zona euro, iar criza de pe batranul continent va fi tinuta in frau, atunci economia Statelor Unite se va stabiliza in urmatoarele luni, datorita cresterii exporturilor.

Insa daca statul elen va parasi uniunea monetara, fapt ce va duce la ruperea zonei euro, atunci efectul salvarii bancilor spaniole se va diminua drastic, crescand neincrederea investitorilor in aceasta regiune.

Criza datoriilor de stat, aflata in cel de-al treilea an, a depasit un nou prag critic, dupa ce Spania a renuntat la incercarile unilaterale de a-si stabiliza sectorul bancar si a devenit cea de-a patra tara din zona euro care apeleaza la finantare externa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#alegeri Grecia zona euro, #efecte alegeri Grecia, #alegeri Grecia , #zona euro