Barroso crede in viitorul UE si critica prevestitorii Apocalipsei zonei euro

Vineri, 10 Mai 2013, ora 09:12
1878 citiri
Barroso crede in viitorul UE si critica prevestitorii Apocalipsei zonei euro
Foto: AFP

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, s-a declarat, joi, optimist in legatura cu viitorul economic al UE. In acest sens, oficialul european a spus la Florenta ca uniunea bancara este o prioritate, iar fragmentarea financiara si conditiile diferite de creditare ameninta revenirea mult dorita la crestere economica.

Pe de alta parte, Barroso a atacat pesimistii care au prezis in nenumarate randuri destramarea zonei euro si apocalipsa financiara a UE.

La aproape un an dupa ce liderii UE s-au angajat sa realizeze o uniune bancara pentru a stopa orice posibila revenire a crizei financiare si a datoriilor suverane, progresul este unul limitat, aminteste Business Times.

Germania, principala forta economica a UE, a precizat ca are indoieli referitoare la ideea unei uniuni bancare, dar, impreuna cu Franta, a promis progrese in acest sens pana la sfarsitul lunii viitoare.

Barroso: Austeritatea nu mai este raspunsul pentru Europa

Vorbind joi la Florenta, in Italia, Barroso a declarat ca fragmentarea financiara si conditiile variabile de creditare pentru firmele mici si mijlocii au reprezentat "un obstacol foarte serios in calea cresterii" economice.

In acelasi timp, raspunzand la o serie de critici cu privire la actuala stare a UE, Jose Manuel Barroso a recunoscut ca aceasta criza economica a "dezlantuit incertitudini cu privire la capacitatea si durabilitatea politica si institutionala a Europei", arata Financial Times.

In timp ce UE incerca sa sprijine moneda euro si sa restabileasca increderea, "o renastere a populismului erodeaza exact aceasta incredere", a acuzat Barroso.

"Si, desi nu am ajuns la liman, nu mai exista o amenintare la adresa existentei monedei euro", a adaugat el. "Prevestitorii Apocalipsei care au prezis implozia monedei euro s-a dovedit ca s-au inselat".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Barroso zona euro, #Barroso moneda euro, #Barroso uniune bancara , #zona euro