Bloomberg: Criza din Europa inseamna prabusirea economiei si proteste de strada

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 21:03
2898 citiri
Bloomberg: Criza din Europa inseamna prabusirea economiei si proteste de strada

Cel putin o tara va abandona zona euro in urmatorii cinci ani, iar criza din Europa va duce la prabusirea economiei, acestea sunt concluziile sumbre ale analistilor din mai multe tari.

Chestionati de Bloomberg, peste 1000 de analisti, investitori si traderi din intreaga lume au admis, in proportie de 72%, ca cel putin o tara va parasi zona euro in urmatorii cinci ani. Trei sferturi dintre cei intervievati au mai pus ca economia din zona euro va intra in recesiune in urmatoarele 12 luni.

Mai bine de o treime dintre specialistii in ecomomie au spus ca ecomonia mondiala va avea de suferit in urmatorul an.

Peste jumatate dintre cei chestionati (56%) au raspuns ca isi vor limita expunerea la euro in urmatoarele 6 luni. Unul din trei specialisti in economie care traieste in interiorul zonei euro va proceda astfel.

Saptamana trecuta, economistii de la Pacific Investment Management Co., JPMorgan Chase & Co. si chiar de la Royal Bank of Scotland au spus ca zona euro va intra in recesiune.

88% dintre cei intervievati de Bloomberg au transmis ca economia in regiune se deterioreaza. Aproape jumatate dintre respondenti au declarat ca se asteapta ca ceea ce se intampla in Europa sa se resfranga asupra economiei mondiale in decurs de un an, comparativ cu 34% dintre americanii si europenii chestionati.

Instabilitate civila

51% dintre investitori au declarat ca pe viitor zona euro ar trebui sa ia masuri pentru adoptarea unei politici fiscale comune. Toti cei intervievati au fost insa de acord ca va exista instabilitate civila si chiar proteste in urmatoarele 12 luni. Numai 11% dintre cei intervievati au spus ca autoritatile europene au gestionat provocarile ce tin de economie in cel mai fericit mod.

Intrebati cum vad o serie de lideri din perspectiva investiilor, 59% au spus ca nu o vad intr-o lumina buna pe Angela Merkel, iar 71% l-au criticat pe presedintele francez.

In afara zonei euro, 44% i-au acordat credit premierului britanic David Cameron, spunand ca sunt optimisti in ceea ce priveste impactul politicilor sale in climatul investiilor, in timp ce 42% s-au declarat de partea cealalta. In ceea ce priveste premierul australian, Julia Gillard, aceasta a fost vazuta intr-o lumina favorabila de 36% dintre cei care au raspuns chestionarului realizat in 26 septembrie.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#criza economica 2011, #criza zona euro, #iesire zona euro Bloomberg, #previziuni economice 2012 , #zona euro