Cand si-ar putea reveni economia Europei

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 20:55
2236 citiri
Cand si-ar putea reveni economia Europei
Foto:cowanglobal.wordpress.com

Europa nu are nici o sansa sa-si rezolve criza datoriilor suverane mai devreme de 2013, cand va putea avea un nivel sustenabil de crestere, sunt de parere economistii de top consultati de CNN.

Din cei 20 de economisti chestionati, jumatate au afirmat ca Europa nu va reveni la o crestere economica sustenabila pana in 2013, iar sapte cred ca Europa isi poate reveni nu mai devreme de 2014, noteaza CNN.

Doar trei specialisti sunt de parere ca zona euro poate iesi din criza in a doua jumatate a lui 2012.

Europa nu se afla, oficial, in recesiune, insa majoritatea oamenilor implicati cred ca aceasta este inevitabila.

O eventuala cadere a zonei euro pune in dificultate economia americana. 11 economisti participanti la sondaj opineaza ca problemele Europei ar putea pune in pericol creditele pentru afaceri si consumatori.

Alti patru economisti sunt ingrijorati de expunerea Statelor Unite la pierderile bancilor europene, in cazul in care unele tari intra in faliment.

Sase economisti sunt de parere ca Banca Centrala Europeana ar trebui sa ajute cu bani tarile afectate de datorii, o masura neagreata de Mario Draghi, presedintele acestei institutii.

"Acordarea imprumuturilor din partea BCE este cel mai important pas pe termen scurt", a declarat Mark Zandi, economist sef la Moody's.

Alta masura agreata de inca cinci experti este fixarea unei politici fiscale comune in zona euro, in afara de cele luate de liderii europeni la inceputul lui decembrie.

Detaliile acelui pact vor fi dezvoltate de-abia in martie 2012.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#economisti zona euro recesiune, #criza datorii suverane euro, #predictii criza 2012 , #zona euro