CE va prezenta solutii pentru emiterea obligatiunilor comune

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 21:37
903 citiri
CE va prezenta solutii pentru emiterea obligatiunilor comune
Foto: Reuters

Comisia Europeana va prezenta optiunile pentru emiterea de obligatiuni comune alte tarilor din zona euro, a anuntat presedintele Jose Manuel Barroso, miercuri, avertizand ca nu exista o solutie simpla pentru criza datoriilor care ameninta viitorul economic si politic al Europei.

"Este o lupta pentru locuri de munca si pentru prosperitatea familiilor din statele membre. Este o lupta pentru viitorul economic si politic al Europei. Este o lupta pentru ceea ce Europa reprezinta pentru lume", a declarat Barroso, citat de Reuters.

Germania ramane singura tara care se opune total emiterii de obligatiuni comune ale celor 17 tari din zona euro. Potrivit expertilor legali, decizia celei mai inalte curti de justitie din Germania, de saptamana trecuta, face imposibil pentru guvernul din Berlin sa accepte emiterea de obligatiuni comune, chiar daca ar vrea acest lucru, deoarece tribunalul a decis ca este nevoie de aprobarea Parlamentului.

Barroso a avertizat ca aceste obligatiuni nu vor fi "solutia magica" pentru terminarea crizei, in timp ce Olli Rehn, comisarul european pentru economie, a declarat ca acestea vor putea fi introduse doar daca vor fi acompaniate de o supraveghere fiscala mai stricta.

Presedintele Comisiei Europene a mai spus ca singura solutie pentru iesirea din criza si stoparea ciclului negativ din pietele financiare este o integrare mai puternica. El a precizat ca Germania si Franta nu trebuie sa preia initiativa si sa fie urmate de statele mai mici, fiind nevoie de o "metoda comunitara", oficialii din Bruxelles fiind cei care ar trebui sa preia initiativa.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Jose Manuel Barroso, #obligatiuni comune zona euro, #criza datorii zona euro , #zona euro