China vrea doar sa ajute Europa, nu s-o cumpere!

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 14:08
6056 citiri
China vrea doar sa ajute Europa, nu s-o cumpere!
Foto: In Dies

Premierul chinez Wen Jiabao a declarat in cursul forumului economic de la Guangzhou, in prezenta cancelarului german Angela Merkel, ca tara sa nu are nici intentia, nici resurse pentru a cumpara UE.

Premierul Chinei a subliniat in acest context ca ajutorul pe care tara sa doreste sa-l acorde Europei se rezuma la mijloacele necesare depasirii perioadei de criza, relateaza In Dies.

"Unii sunt convinsi ca aceasta mana de ajutor reprezinta o tentativa de cumparare a Europei, dar ingrijorarile acestora sunt complet neintemeiate", a tinut sa precizeze liderul chinez, subliniind ca stabilitatea financiara a Batranului Continent este importanta pentru echilibrul economic international, nu doar pentru China.

In replica, Angela Merkel a incercat la randul sau sa asigure China de vitalitatea monedei euro si de increderea sa personala in capacitatea Europei de a depasi aceasta perioada dificila.

Potrivit sursei citate, expertii in macroeconomie apreciaza ca mai bine de 550 de miliarde de dolari din datoria europeana ar reveni insa tocmai Chinei, dar valoarea exacta nu a fost confirmata oficial.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#China cumpara Europa, #criza zona euro China , #zona euro