Deutsche Welle: Noaptea in care UE si-a tratat criza cu bazooka

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 22:23
1417 citiri
Deutsche Welle: Noaptea in care UE si-a tratat criza cu bazooka

Jumatate din datoria Greciei va fi stearsa. Fondul de interventie si salvare in zona euro creste la o mie de miliarde de euro. Bancile vor primi lichiditati pentru a asigura buna functionare a economiilor.

Scopul summit-ului Uniunii Europene a fost elaborarea unui eficient "pachet bazooka" anti-criza: stergerea unei parti a datoriilor Greciei, extinderea fondului de salvare si o injectie de capital in sistemul bancar. Mesajul: Europa isi apara statele amenintate de probleme financiare. Destinatarii mesajului: pietele, posibilii investitori, partenerii Europei, Uniunea Europeana insasi, scrie Deutsche Welle.

"Putem vorbi despre decizii foarte importante luate de sefii de stat si de guvern din zona euro", a comentat, in zori, presedintele francez Nicolas Sarkozy. S-a negociat mult, a admis liderul de la Elyssee, pentru ca temele au fost complexe si pretentiile individuale variate. Avem deciziile, iar rezultatul, a conchis Sarkozy, va fi intampinat cu usurare de intreaga lume.

Citeste mai mult despre Noaptea in care Uniunea Europeana si-a tratat criza cu bazooka pe Deutsche Welle.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#criza economica, #criza economica eurozona, #summit UE criza , #zona euro
Comentarii
Poza acinoI
acinoI
rank 5
Si cu Portugalia,talia,Spania cum ramane ? Cine si cum le va ...