Este exclus ca Ungaria sa dea faliment - ministru

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 16:11
1503 citiri
Este exclus ca Ungaria sa dea faliment - ministru
Foto: kurier.at

Este exclus ca Ungaria sa dea faliment, a dat asigurari ministrul maghiar al Economiei, Janos Martonyi, in contextul in care Guvernul de la Budapesta negociaza in aceasta perioada un imprumut cu Fondul Monetar International (FMI).

"Vom ajunge la un rezultat in cat mai scurt timp posibil pentru ca negocierile vor avea succes. Asadar, un faliment al statului este total exclus", a declarat Martonyi intr-un interviu acordat publicatiei austriece Der Kurier in format electronic.

Barroso: Ungaria se va supune legilor UE

Pe de alta parte, Martonyi a atras atentia ca neintrarea Ungariei in faliment nu este un lucru pozitiv doar pentru statul maghiar, ci si pentru intreaga zona euro si pentru toate tarile membre ale Uniunii Europene (UE).

"Ungaria nu intra in faliment, iar asta nu este o directie pozitiva doar pentru Ungaria, ci si pentru intreaga zona euro si intreaga Uniune Europeana", a mai spus Janos Martonyi.

Pentru a obtine un nou acord cu Fondul Monetar International, datorita caruia Ungaria ar urma sa evite intrarea in faliment, oficialii de la Budapesta sunt nevoiti sa faca niste concesii.

Uniunea Europeana doreste ca statul maghiar sa renunte la procesul fostului premier socialist Ferenc Gyurcsany si sa schimbe definitia din Constitutie a casatoriei, informeaza Bloomberg, care citeaza surse anonime de la Bruxelles.

Gyurcsany este anchetat pentru abuz de putere in legatura cu o tranzactie imobiliara incheiata in mandatul sau, ce avea ca scop constructia unui cazino. In plus, oficialii europeni doresc schimbarea definitiei din Constitutie a casatoriei, unde termenul este explicat ca "uniune intre un barbat si o femeie".

Ungaria supara Europa: CE vrea sa impuna sanctiuni statului maghiar

Amintim ca Ungaria a beneficiat deja de un imprumut in valoare de 20 de miliarde de euro de la FMI, Uniunea Europeana si Banca Mondiala in 2008, care i-a permis sa scape de faliment.

A.T.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Ungaria faliment FMI, #Ungaria imprumut FMI, #ministrul ungar al Economiei Janos Martonyi , #zona euro