FED: Europa este o amenintare importanta pentru SUA

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 23:59
4829 citiri
FED: Europa este o amenintare importanta pentru SUA

Rezerva Federeala americana a avertizat ca agitatia financiara din Europa reprezinta un risc major pentru economia americana, lasand astfel deschisa posibilitatea unor masuri de interventie viitoare care sa contracareze efectele crizei europene.

Banca centrala americana a mai aratat ca economia SUA este in crestere lenta, in ciuda unei scaderi economice globale. Insa, in ciuda unor imbunatatiri ale situatiei in piata locurilor de munca, somajul ramane in continuare ridicat, iar sectorul imobiliar, problematic, informeaza Reuters.

Reprezentantii FED au insistat pe faptul ca turbulentele financiare continua sa prezinte riscuri semnificative pentru cresterea economica, criza datoriilor suverane din zona euro afectand direct capacitatea de creditare a bancilor americane. Iar, prin aceasta, intreaga economie SUA.

Majoritatea anlistilor se asteapta ca FED-ul sa adopte noi masuri de interventie in economia americana in cadrul urmatoarei intalniri de politica monetara, care va avea loc la sfarsitul lui ianuarie 2012.

Insa aceste noi masuri sunt privite cu scepticism de catre multi analisti, parerile fiind impartite cu privire la linia de interventie pe care ar trebui sa o adopte banca centrala. Astfel, o parte a anlistilor considera ca politica monetara trebuie orientata catre scaderea somajului, considerata principala problema a economiei americane.

In contraparte, sunt voci care critica aceasta orientare, indicand ca problema majora inflatia pe care politica de relaxare monetara a FED-ului o poate determina.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#criza economica, #criza SUA, #masuri FED, #efecte criza Europa, #economie SUA , #zona euro