Grecia are in fata ani dificili, dar vede lumina de la capatul tunelului

Sambata, 07 Iulie 2012, ora 08:51
1071 citiri
Grecia are in fata ani dificili, dar vede lumina de la capatul tunelului
Foto: Arhiva

Ministrul grec de Finante, Yannis Stournaras, a avertizat ca planul de revenire economica nu poate fi aplicat, iar Grecia are in fata "ani dificili", in contextul discutiilor purtate cu creditorii externi ai Atenei, UE si FMI.

Afirmatiile lui Stournaras au fost facute imediat dupa prima intalnire dintre reprezentantii misiunilor de audit derulate de Uniunea Europeana si Fondul Monetar International si premierul grec Antonis Samaras, care incearca sa obtina o serie de concecii din partea institutiilor internationale cu privire la programul de austeritate aplicat Greciei, scrie EU Business.

Oficiali ai Uniunii Europene, Fondului Monetar International si Bancii Centrale Europene se afla in Atena pentru a monitoriza progresele Greciei in implementarea reformelor convenite in schimbul pachetului financiar acordat in luna martie.

Stournaras a avertizat ca, in continuare, situatia va fi dificila pentru Grecia.

"Programul este anulat in anumite aspecte. In continuare, ne asteapta ani dificili. Vad lumina de la capatul tunelului, dar este nevoie de rabdare", a adaugat el.

In cadrul actualului acord cu UE, FMI si BCE, Grecia trebuie sa opereze reduceri de cheltuieli in valoare de 11,5 miliarde de euro pana in 2013 si sa concedieze 15.000 de angajati din sectorul bugetar pana in 2012.

Noul guvern de la Atena incearca sa aplaneze lovitura, in contextul accentuarii tensiunilor sociale dupa cinci ani consecutivi de recesiune.

Potrivit estimarilor unor oficiali, economia Greciei s-ar putea contracta cu 6,7% in acest an, desi, initial, prognozele indicau o scadere de 4,5%.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Grecia criza economica, #masuri austeritate Grecia , #zona euro