Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Grecia, din nou pusa la colt de UE: E pur si simplu imposibil sa lucrezi cu Guvernul elen

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 18:24
5775 citiri
Grecia, din nou pusa la colt de UE: E pur si simplu imposibil sa lucrezi cu Guvernul elen

Guvernul grec este din nou criticat de Uniunea Europeana, in contextul in care elenii au reinceput negocierile cu creditorii internationali.

Potrivit ziarului Suddeutsche Zeitung de la Berlin, un oficial european a precizat ca "este pur si simplu imposibil" sa lucreze cu Guvernul de la Atena.

Mai mult, negocierile sunt frustrante, arata Business Insider.

Grecia, in pragul falimentului: Am ajuns la capatul drumului

Oficialul european, care a vrut sa ramana anonim, a dat de inteles ca nu se va ajunge la un acord privind lista de reforme pana pe 24 aprilie, la urmatoarea intalnire a ministrilor de Finante din zona euro.

Daca grecii nu vor prezenta un set de masuri satisfacatoare, care sa deblocheze transa de imprumut de 7,2 miliarde de euro, atunci deadline-ul se va prelungi pana pe 12 mai, data la care tara ar putea intra in faliment, potrivit estimarilor Barclays.

UE a comparat Guvernul de la Atena cu un sofer de taxi

Oficialii din zona euro sunt deranjati de tactica de negociere a Greciei si spun ca tara se comporta precum un "sofer de taxi" si cere tot mai multi bani, in loc sa detalieze planurile de reforma.

Acuzatiile au fost aduse dupa ultima runda de negocieri privind planul de salvare al Greciei, scrie Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).

Oficialii din zona euro acuza Grecia ca se comporta ca un "sofer de taxi"

Mai multi oficiali din zona euro s-au declarat "dezamagiti" de lipsa de planuri de reforma economica si "socati" de lipsa de progres dovedita de guvernarea Syriza.

Ministerul elen de Finante a reactionat imediat dupa publicarea articolului din presa germana, explicand ca cititorii materialului vor descoperi ca titlul acestuia nu se justifica in argumentatia FAS. "Asemenea rapoarte submineaza negocierea si Europa", a aratat institutia.

Germania a criticat Grecia si cu alta ocazie

Recent, Guvernul grec a transmis ca estimarile privind despagubirile pe care Germania trebuie sa le plateasca Atenei pentru pagubele din Al Doilea Razboi Mondial ajung la 278,8 miliarde de euro.

Grecii cer despagubiri de razboi mai mari decat PIB-ul tarii: Germania le spune sa termine cu prostiile

Suma este mai mare decat produsul intern brut al statului elen. In 2013, PIB-ul Greciei a fost de 223,57 miliarde de euro.

In replica, ministrul german al Economiei, vicecancelarul Sigmar Gabriel, a calificat pretentiile Atenei drept "prostesti".

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Grecia imposibil lucrat UE, #Grecia critici UE, #Grecia criticata , #zona euro